detector.media
18.04.2014 17:14
Слов’янськ опинився в інформаційній блокаді – НСЖУ
Слов’янськ опинився в інформаційній блокаді – НСЖУ

Журналісти у Слов'янську Донецької області змушені призупинити діяльність. Про це в коментарі прес-службі НСЖУ розповів головний редактор газети «Славянские ведомости», керівник міської організації Спілки Олег Зонтов.

 

За його даними, на вулицях міста небезпечно з'являтися з фотоапаратом чи відеокамерою, а на газетних кіосках висять оголошення «Місцевої преси немає».

 

Як розповів Олег Зонтов, в міський відділ міліції днями увірвалися озброєні люди. На той час там перебували журналісти. «Хтось, очевидно, дав команду мене заарештувати, бо на мене накинулися і почали заламувати руки. Мені вдалося звільнитися, але почув попередження не показуватися на очі, - сказав журналіст. - Також тоді затримали студента і журналіста Романа Губу. Пізніше Рому відпустили, однак за ним стежили. З того часу журналісти Слов'янська працюють у військових умовах - у них забирають техніку, змушують віддавати флешки з матеріалами. Багато редакторів прийняли рішення не виходити на цьому тижні. Тому в  кіосках висять оголошення "Місцевої преси немає "».

 

За словами пана Зонтова, після захоплення телевежі в місті не працює цифрове телебачення й інтернет. «Місто опинилося в інформаційній блокаді. Сепаратисти агресивно ставляться і до іноземних журналістів. Оператора служби ВВС змусили віддати картку пам'яті з відзнятим матеріалом. Невідомо, де перебуває львівський журналіст Сергій Лефтер, якого викрали активісти самооборони», - нагадав він.

 

Також він уточнив, що Роман Губа змушений був виїхати зі Слов'янська після того, як у ніч з 16 на 17 квітня група озброєних людей увірвалася в студентський гуртожиток, де він проживав.

 

Як писала «Детектор медіа», сам журналіст зміг залишити гуртожиток, а от усі речі - техніку, документи та гроші було «описано» та забрано. Роману залишили повідомлення, що забрати речі він може в СБУ, яке контролюється озброєними сепаратистами з військовою виправкою.

 

«Роман став мішенню для сепаратистів. Протягом останніх двох місяців він отримував численні погрози через свої матеріали», - коментує Олег Зонтов.

 

Нагадаємо, 12 квітня у Слов'янську силовики схопили журналіста «Громадського ТБ» Сергія Грішина та екс-журналіста Lenta.ru Іллю Азара. Їм погрожували та заборонили працювати в місті. Детальніше - в інтерв'ю Сергія Грішина «Відеотеці».

 

16 квітня у Слов'янську невідомі захопили журналіста фонду «Відкритий діалог», який реалізує місію спостереження за ситуацією на Сході України, Сергія Лефтера. Його місцезнаходження досі невідомо.

 

У ніч із 16 на 17 квітня у Слов'янську озброєні люди забрали всі документи й оргтехніку в журналіста Романа Губи під час нічного обшуку його помешкання.

 

Із 17 квітня відбуваються захоплення телевежі Концерну РРТ у Краматорську, яка забезпечує телевізійним сигналом у тому числі Слов'янськ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY