detector.media
15.04.2014 16:30
На базі «Укрінформу» хочуть створити інформаційно-аналітичний майданчик для формування єдиної інформполітики держави
На базі «Укрінформу» хочуть створити інформаційно-аналітичний майданчик для формування єдиної інформполітики держави

Рішення про створення на базі Національного інформаційного агентства «Укрінформ» інформаційно-аналітичного майданчика, який має сприяти формуванню єдиної інформаційної політики, ухвалено на нараді у віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Олександра Сича. Про це на зустрічі з представниками інститутів громадянського суспільства поінформував сам пан Сич, повідомляє «Укрінформ».

 

«Я мав достатньо представницьку нараду, де ми напрацювали широке коло доручень, які направлені до виконання, і зокрема щодо того, щоб на базі "Укрінформу", як державної інституції, був утворений інформаційно-аналітичний майданчик, що мав би збирати головну інформацію, доробляти меседжі і спрямовувати їх на суспільство», - сказав пан Сич.

 

Він зазначив, що в нинішній ситуації звучить багато нарікань на інформаційну політику України. За словами віце-прем'єра, Росія веде інформаційну війну проти України за класичною схемою: спочатку обробляє власне населення, готуючи його до війни з Україною, а потім обробляється об'єкт агресії, тобто населення України.

 

У цій ситуації постає питання: як працює інформаційна система в Україні. На думку пана Сича, проблемою є те, що 90% ЗМІ в державі перебувають у приватній власності, а відтак держава, сповідуючи демократичні правила, не може втручатися у редакційну політику. Іншою проблемою є те, що в країні існують державні інституції, які опікуються інформаційною політикою, однак вони діють розрізнено. Серед них віце-прем'єр назвав Держкомтелерадіо, Національну раду з питань телебачення і радіомовлення та Національне агентство «Укрінформ». На думку віце-прем'єра, інформаційно-аналітичний майданчик об'єднає їх, аби «вони діяли сьогодні злагоджено і виправляли до цього часу недосконалу інформаційну політику».

 

Пан Сич додав, що так само йдеться про удосконалення радіомовлення і створення суспільного мовлення в Україні. «Зокрема, динамізацію того, щоб у Верховній Раді, де лежить законопроект про суспільне мовлення, почався його розгляд», - підсумував віце-прем'єр-міністр.

 

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Олександр Сич доручив Державному комітету телебачення та радіомовлення спільно з Міністерством внутрішніх справ і Національною телекомпанією України люструвати деяких керівників ОДТРК, а саме: розглянути питання щодо перебування на керівних посадах ОДТРК і притягнення до правової відповідальності осіб, причетних до тиражування ідей сепаратизму, тероризму і посягання на територіальну цілісність України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY