detector.media
09.04.2014 14:10
Яніна Соколовська стала власкором газети «Коммерсантъ» в Україні
Яніна Соколовська стала власкором газети «Коммерсантъ» в Україні

Колишній головний редактор газети «Известия в Украиен» Яніна Соколовська стала власним кореспондентом російської газети «Коммерсантъ» в Україні. Цю інформацію вона особисто підтвердила «Детектор медіа».

 

За її словами, співпрацю з «Коммерсантом» вона розпочала з квітня. «Я буду представляти видання тут, на території України», - повідомила пані Соколовська.

 

Російський видавничий дім «Коммерсантъ» загалом оголошував три-чотири вакансії по Україні після закриття української газети «Коммерсантъ-Украина». Пані Соколовська не володіє інформацією про те, чи має зараз видання інших власкорів в Україні.

 

Нагадаємо, 13 березня генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсанть» Павло Філенков повідомив про закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Він пояснив це економічними причинами. Водночас кілька джерел в українській редакції повідомили «Детектор медіа», що український «Коммерсантъ» закрили не з економічних причин, а через спроби цензури російських видавців.

 

Згодом Павло Філенков в інтерв'ю телеканалу «Дождь» сказав, що російський видавничий дім «Коммерсантъ» помітив у матеріалах українського «Коммерсанта» певний тренд у висвітленні нещодавніх подій в Україні, який насторожував Москву, оскільки в українській газеті не повністю доносилася російська точка зору.

 

Видавничий дім «Комерсант-Україна» припинив роботу, весь колектив (близько 100 осіб) звільнили. В Україні залишився лише корпункт російської газети «Коммерсантъ».

 

Натомість колектив «Коммерсантъ-Украина» розпочав підготовку нового проекту - ділового тижневика та інформаційний сайт.

 

Яніна Соколовська в минулому була власкором російської газети «Известия» та головним редактором газети «Известия в Украине». У лютому 2013 року газету, що входила до складу холдингу «Главред-медіа», було закрито.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY