detector.media
06.04.2014 11:06
Аласанія: На Першому національному має з’явитися власний продукт, аби потреба в «Шустер live» відпала
Аласанія: На Першому національному має з’явитися власний продукт, аби потреба в «Шустер live» відпала

Новий генеральний директор Національної телерадіокомпанії України Зураб Алазанія розповів про своє бачення розвитку проектів «Громадского телебачення» та «Савік Шустер студії» на Першому національному.

 

«"Громадське" й Шустер. Дуже драматична драма, судячи з кількості обурених душ і потрясінь сердець», - назвав свій черговий допис-звіт у Facebook про діяльність НТКУ пан Аласанія.

 

На його думку, «Громадське телебачення» потрібне глядачам Першого. «Не треба вилучати "Громадське", треба домогтися правильного контенту, який би не порушував закони й був би цінний смислами, а не судженнями, - зазначив директор НТКУ. - Працюємо над цим, повірте. Разом працюємо; з боку Громадського повне розуміння і довіра, так само як і з нашого. Завдання у обох команд чесні. Це база і основа».

 

Інше бачення у чільника НТКУ щодо співпраці з «Савік Шустер студією». «У Першого і у "Шустер- студіо" завдання зовсім різні. Там - комерція . На дуже професійній основі. Підхід до медіа як до бізнесу. Методи ... ну , такі ж, які і по всій країні. Якщо вони й зміняться - то тлише після того, як зміниться країна», - зазначив пан Аласанія.

 

Також він додав: «У Першого відтепер і далі - журналістика в класичному розумінні. Яка не дуже сумісна з комерцією, на щастя чи на жаль. Тому тут шлях інший: не виганяти продукт "Шустер- студіо", а зробити власний продукт, при якому "Шустер-студіо" не буде сенсу залишатися на каналі. І в цьому напрямку працюємо , не сумнівайтеся. У країні багато розумних і талановитих людей, для яких гроші - не головна історія».

 

Нагадаємо, 25 березня Кабінет міністрів України призначив Зураба Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України.

 

Після призначення гендиректор НТКУ заявив, що зміни в телекомпанії, яку він планує перетворити на канал суспільного мовлення, відбуватимуться поступово.

 

Серед ко=ритичних відгуків щодо інформаційної політики Першого національного й ре поуки журналістів. Так, головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов публічно звернувся до Зураба Аласанії із запитаннями про випуск «Шустер live» 3 квітня. Замість заявленої теми - розслідування вбивств Небесної сотні -, зазначив пан Бутусов, ефір перетворився на бенефіс кандидата в президенти України Олега Ляшка.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.umoloda.kiev.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY