detector.media
03.04.2014 11:35
Власнику «Інтера» Дмитру Фірташу загрожує 20 років тюрми
Власнику «Інтера» Дмитру Фірташу загрожує 20 років тюрми

Українському бізнесмену, власнику 80% акцій компанії Inter Media Group Limited Дмитру Фірташу, якого в США  звинувачують у підкупі чиновників в Індії для отримання ліцензій на видобуток титановмісних  мінералів, загрожує до 20 років в'язниці. Про це повідомляє інтернет-видання «РБК-Украина» з посиланням на обвинувальний висновок, що опублікований прокуратурою США по Північному округу штату Іллінойс.

 

Пред'явлені Дмитру Фірташу корупційні злочини відносяться до розряду тяжких, зазначає видання, і крім ув'язнення американські обвинувачі будуть домагатися конфіскації всіх активів бізнесмена , якими він володіє через холдингову компанію Group DF.

 

Нагадаємо, 12 березня у Відні австрійська поліція за запитом ФБР затримала Дмитра Фірташа. США звинуватили пана Фірташа в контексті його закордонного бізнесу в хабарництві та організації злочинної групи.

 

У медіаспільноті одразу почали міркувати про те, кому дістанеться телеканал «Інтер» після затримання його головного акціонера. Депутати-«свободівці» заговорили про націоналізацію чи конфіскацію мовника, що мовить на частотах колишньої державної мережі УТ-3.

 

14 березня земельний суд Відня у кримінальних справах присудив Дмитру Фірташу екстрадиційний арешт. Також суддя ухвалив рішення про внесення паном Фірташем 125 мільйонів євро застави. 21 березня земельний суд Відня у кримінальних справах звільнив Дмитра Фірташа під заставу із зобов'язанням не залишати територію Австрії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY