detector.media
01.04.2014 10:30
«Громадське ТБ» спростовує причетність Шувалова до їхньої співпраці з НТКУ
«Громадське ТБ» спростовує причетність Шувалова до їхньої співпраці з НТКУ

«Громадське телебачення» спростовує заяви з відкритого листа ведучого програми «Шустер live» Савіка Шустера та колишнього співробітника телеканалу «Інтер» Євгена Кисельова щодо обставин виходу в ефір Першого національного програм «Громадського ТБ». Про це йдеться у прес-релізі «Громадського ТБ».

 

Члени команди «Громадського ТБ» заявляють, що ніколи не зверталися з будь-якими проханнями чи вимогами щодо трансляції своїх програм ні до російського політтехнолога Ігоря Шувалова, ні до керівництва НТКУ.

 

«Рішення про передачу прав на використання програм "Громадського" було ухвалено з ініціативи голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка. "Громадське" розцінює заяву Савіка Шустера та Євгена Кисельова як їхнє бажання вислужитися перед спонсорами та кураторами своїх ефірів. Закиди щодо сприяння Ігоря Шувалова в трансляції "Громадського" на частотах Першого національного - наслідок спотвореного уявлення панів Шустера та Кисельова про ручне управління  НТКУ - норму часів голови президентської адміністрації Сергія Льовочкіна та його ставленика, голови НТКУ Олександра Пантелеймонова», - йдеться у прес-релізі.

 

«Ми вимагаємо від Савіка Шустера та Євгена Кисельова вибачень перед українськими глядачами за поширення неправдивої інформації. Сподіваємося, що надалі пани Шустер та Кисельов працюватимуть згідно з професійними стандартами й утримуватимуться від спроб ставити себе поруч із незалежними медіа», - пише команда «Громадського».

 

«Громадське телебачення» звернулося за поясненнями щодо цієї ситуації до голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка. «Те, що написали Савік Шустер та Євген Кисельов, не відповідає дійсності, це повна нісенітниця. Ініціатива щодо трансляції програм "Громадського" та підписання відповідної угоди з Першим національним належала мені. Я сам запропонував т.в.о. гендиректора НТКУ Олександру Пантелеймонову транслювати програми "Громадського телебачення" на Першому національному телеканалі. Я виходив з того, що такий крок сприятиме оперативному та об'єктивному висвітленню подій у Криму і надасть можливість адекватно реагувати на інформаційну війну навколо кризи на півострові», - зазначив  пан Томенко.

 

За словами пана Томенка, Олександр Пантелеймонов досить оперативно зреагував, зробивши відповідну публічну заяву, що НТКУ готова підписувати угоду з «Громадським». «Після цього відбулася зустріч з керівниками Першого національного та "Громадського", й угода була підписана. Ще раз підкреслюю: ця ініціатива належала особисто мені, і я не знаю жодних інших осіб, які могли бути причетними до цієї угоди, крім мене, Олександра Пантелеймонова та керівників "Громадського"», - зауважив голова Комітету свободи слова.

 

Нагадаємо, телеведучі Савік Шустер і Євген Кисельов звернулися з відкритим листом до голови СБУ Валентина Наливайченка проти примусового видворення з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова, в якому заявили, що пан Шувалов сприяв виходу «Громадського ТБ» на Першому національному. Заступник гендиректора НТКУ Олександр Пантелеймонов назвав заяву панів Шустера і Кисельова абсурдною.

 

Як писала «Детектор медіа», 25 лютого голова Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України Микола Томенко закликав тимчасового виконувача обов'язків гендиректора Національної телекомпанії Олександра Пантелеймонова та генерального директора Національної радіокомпанії України Тараса Аврахова укласти трудові угоди з представниками «Громадського ТБ» та «Громадського радіо» про надання кількох годин свого щоденного ефіру під інформаційне мовлення.

 

Того ж дня «Громадське телебачення» повідомило про надання на безоплатній основі можливості Національній телекомпанії України транслювати свої інформаційно-суспільні блоки з 10.00 до 12.00, з 15.00 до 17.00 та з 19.00 до 22.00, без врізання у них реклами, зі збереженням маркування, титрування і без зміни змістовної частини. 26 лютого «Громадське ТБ» стартувало на Першому національному.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY