detector.media
30.03.2014 11:50
Власник АТR Ленур Іслямов хоче бути віце-прем’єром самопроголошеного кримського уряду
Власник АТR Ленур Іслямов хоче бути віце-прем’єром самопроголошеного кримського уряду

Бізнесмен, власник кримськотатарського телеканалу АТR Ленур Іслямов запропонував свою кандидатуру на посаду віце-прем'єра в самопроголошеному кримському уряді за квотою кримських татар. Про це пан Іслямов заявив на позачерговій другій сесії Курултаю кримськотатарського народу 6-го скликання 29 березня, повідомляє «Радио Свобода».

Він розповів, що є громадянином Росії, але на даний момент відчуває утиски. 

«Я патріот кримськотатарського народу, але зараз нам потрібно захистити весь кримськотатарський народ. І якщо ви скажете, щоб я був віце-прем'єром, я буду защащіть ваші інтереси, якщо ні - то не стану. У мене немає політичних амбіцій - завдання вижити, зберегти ваші підприємства і захистити кримськотатарський народ», - сказав він. 

На виступ Іслямова присутні відреагували бурхливими оплесками. 

За результатами обговорення Курултай оголосив про початок політичних і правових процедур для створення (відновлення) національно-територіальної автономії кримськотатарського народу на його історичній території - в Криму.

 

Нагадаємо, на московських підприємствах власника ATR проводяться численні перевірки, а у  у російських ЗМІ почали з'являтись «викривні» статті про Ленура Іслямова. 

 

Як писала «Детектор медіа», на початку березня у Криму відключили майже всі українські телеканали. На їхніх частотах мовить російське телебачення. ATR лишився фактично єдиним українським каналом у Криму, який докладає зусиль до об'єктивного висвітлення ситуації на півострові. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY