detector.media
28.03.2014 09:59
11 провайдерів досі не вимкнули російських каналів
11 провайдерів досі не вимкнули російських каналів

В Україні залишається 11 провайдерів із 703, які досі не вимкнули російських каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-Мир»  на виконання ухвали Київського окружного адміністративного суду. Про це «Детектор медіа» повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

 

Це шість провайдерів у Донецькій області, четверо - в Одеській та один у Херсонській. Усі вони обіцяють вимкнути російські канали до понеділка.

 

Як і раніше, жоден провайдер у Криму та Севастополі не вимкнув цих російських каналів.

 

Нагадаємо, 25 березня Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв ухвалу про забезпечення адміністративного позову Нацради до дистрибутора російських каналів - компанії «Торсат» з групи «Інтер». Суд зобов'язав ТОВ «Торсат» та провайдерів програмних послуг, які уклали угоди з ТОВ «Торсат», тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України іноземних програм «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-Мир» до вирішення справи по суті. Ухвала підлягає негайному виконанню, і провайдери програмної послуг зобов'язані негайно призупинити ретрансляцію чотирьох російських каналів.

 

Головні претензії до чотирьох російських каналів, ретрансляцію яких обмежив суд, полягають у порушенні законів України і Європейської конвенції про транскордонне телебачення. У їхніх програмах міститься пропаганда зміни конституційного ладу в Україні через військову агресію, поширюються сепаратистські звернення та обґрунтування приєднання до Росії територій України, розпалюється міжнаціональна ворожнеча. Нацрада взялася за питання ретрансляції російських каналів на підставі рішення Ради національної безпеки й оборони.

 

Представники асоціацій провайдерів спрогнозували, що легальні провайдери виконають рішення суду, але це призведе до перетоку абонентів від ліцензованих до нелегальних провайдерів і зростання ринку тіньового кабельного і супутникового телебачення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY