detector.media
21.03.2014 15:32
СБУ затримала юрисконсульта Курченка, члена наглядової ради UMH Group
СБУ затримала юрисконсульта Курченка, члена наглядової ради UMH Group

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України затримала юридичного консультанта компаній Сергій Курченка - голову наглядової ради ПАТ «Брокбізнесбанк» і члена наглядової ради UMH Group Дениса Бугая. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

Також СБУ затримала директора курченкової компанії «Газ України - 2020» Анатолія Кашкіна.

 

Затримання були проведені 20-21 березня.

 

«Обидва затримані громадяни є ключовими учасниками злочинного угрупування С. Курченка та підозрюються у безпосередній причетності до масштабних розкрадань державного бюджету України», - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

 

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) та ч.3 ст.255 (створення злочинної організації), спільною оперативно-слідчою групою СБУ та Генеральної прокуратури України проведено обшуки й вилучено документацію, що підтверджує причетність затриманих до протиправних фінансових схем.

 

Сам Сергій Курченко, якого СБУ називає організатором злочинного угрупування, оголошений у міжнародний розшук. Україна вимагає його негайної видачі для притягнення до кримінальної відповідальності.

 

Нагадаємо, Денис Бугай - партнер юридичної компанії «Ващенко, Бугай та партнери», президент Асоціації правників України. Восени минулого року він розповідав, що угоду з продажу UMH group групі компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка обслуговували понад 30 юристів з трьох українських юридичних компаній і зарубіжних, у тому числі британське escrow-агентство.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY