detector.media
14.03.2014 12:58
Сьогодні у прайм-таймі канал «1+1» покаже спецрепортаж про українських військових у Криму
Сьогодні у прайм-таймі канал «1+1» покаже спецрепортаж про українських військових у Криму

У п'ятницю, 14 березня, в ефірі каналу «1+1» вийде спецрепортаж «Операція. Крим», у якуому журналісти телеканалу покажуть, чому кримчани зустрічають російських силовиків як визволителів, та як живеться тим, хто став заручником ситуації. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Спецрепортаж вийде в ефір о 20.30.

 

«Як виникла окупація Криму? Що окрім присяги підтримує українських військових? Звідки взялася самооборона Криму? Яку позицію займають кримські татари? Відповіді на ці питання знімальна група шукала на самому півострові», - повідомляє канал.

 

Автором фільму став репортер «1+1» Акім Галімов, який виріс у Криму. Більшу частину зйомок він здійснював самостійно, на маленьку камеру, яку привіз із собою. «Найскладніше в Криму - говорити, що ти український журналіст. Люди з російськими прапорами, з георгіївськими стрічками ведуть себе дуже агресивно. Якщо, наприклад, ще тиждень тому можна було нормально знімати, то тепер застосовують фізичну силу навіть, коли ти просто дістаєш камеру», - розповів репортер.

 

Журналісти телеканалу змогли пробитись до військових у Криму

 

Зйомки репортажу тривали тиждень. За цей час знімальна група об'їздила весь Крим. Зокрема, цілу добу провела разом з батальйоном морської піхоти в Феодосії. «Основним у репортажі став людський фактор. Історія окупації Криму буде подана крізь долі людей, які виявилися заручниками цієї ситуації. Це і звичайні кримчани, і наші військові, і кримські татари», - повідомив журналіст. Насправді більшість кримчан не вважають, що півострів окупований, розповідає Акім Галімов: «Багато людей переконані, що російська армія навпаки прийшла звільняти Крим від України. Ми спробували пояснити це нашим глядачам, аби вони зрозуміли, що насправді відбувається».

 

Нагадаємо, 6 березня, відбулося відключення 5-го каналу і каналу «1+1» на всій території Автономної Республіки Крим.

 

Водночас  канал «1+1» заявив про організовану й послідовну політику самопроголошеного керівництва Кримської АР проти журналістів і каналу «1+1». Телеканал перелічує низку випадків, що сталися останніми днями.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY