detector.media
13.03.2014 18:29
Весь колектив українського «Коммерсанта» скоротять
Весь колектив українського «Коммерсанта» скоротять

Весь колектив української газети «Коммерсантъ-Украина», що складає близько 100 осіб, буде скорочено у зв'язку із закриттям проекту. Про це в інтерв'ю телеканалу «Дождь» повідомив генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсантъ» Павло Філенков.

 

На запитання, чи будуть журналістів із цього колективу брати назад на роботу, якщо випуск видання колись відновиться, він сказав: «У нас немає претензій до персоналу. Тому якщо проект буде поновлено і якщо ці люди висловлять бажання працювати, у нас немає заперечень щодо їх роботи».

 

Нагадаємо, зранку 13 березня генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсанть» Павло Філенков повідомив про закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Він пояснив це економічними причинами.

 

Водночас кілька джерел в українській редакції повідомили «Детектор медіа», що український «Коммерсантъ» закрили не з економічних причин, а через спроби цензури російських видавців. Зокрема, вчора, 12 березня, російські видавці наказали зняти з першої шпальти ппідготовлений українською редакцією матеріал про російсько-українські події і замість цього поставити російський текст. Українська редакція відмовилася і вирішила не випускати номер узагалі. Після чого зранку з'явилася заява пана Філенкова про закриття проекту.

 

Згодом Павло Філенков в інтерв'ю телеканалу «Дождь» сказав, що російський видавничий дім «Коммерсантъ» помітив у матеріалах українського «Коммерсанта» певний тренд у висвітленні нещодавніх подій в Україні, який насторожував Москву, оскільки в українській газеті не повністю доносилася російська точка зору.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY