detector.media
13.03.2014 14:02
Сайт українського «Коммерсанта» переадресовує на російський
Сайт українського «Коммерсанта» переадресовує на російський

Сайт закритої з 13 березня української газети «Коммерсантъ-Украина» Kommersant.ua почав переадресовувати користувачів на сайт російської газети «Коммерсантъ» Kommersant.ru. Ще зранку 13 березня Kommersant.ua відкривався в нормальному режимі, але на ньому не було оновлень за 13 березня.

 

Раніше в інтерв'ю телеканалу «Дождь» генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсанть» Павло Філенков сказав, що рішення про те, що буде відбуватися із сайтом Kommersant.ua, поки не прийнято - нарада з цього приводу буде лише 14 березня.

 

Нагадаємо, зранку 13 березня генеральний директор російського видавничого дому «Коммерсанть» Павло Філенков повідомив про закриття газети «Коммерсантъ-Украина». Він пояснив це економічними причинами.

 

Водночас кілька джерел в українській редакції повідомили «Детектор медіа», що український «Коммерсантъ» закрили не з економічних причин, а через спроби цензури російських видавців. Зокрема, вчора, 12 березня, російські видавці наказали зняти з першої шпальти ппідготовлений українською редакцією матеріал про російсько-українські події і замість цього поставити російський текст. Українська редакція відмовилася і вирішила не випускати номер узагалі. Після чого зранку з'явилася заява пана Філенкова про закриття проекту.

 

Згодом Павло Філенков в інтерв'ю телеканалу «Дождь» сказав, що російський видавничий дім «Коммерсантъ» помітив у матеріалах українського «Коммерсанта» певний тренд у висвітленні нещодавніх подій в Україні, який насторожував Москву, оскільки в українській газеті не повністю доносилася російська точка зору.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY