detector.media
13.03.2014 09:03
Керівництво російського «Коммерсанта» закриває газету «Коммерсантъ-Украина»
Керівництво російського «Коммерсанта» закриває газету «Коммерсантъ-Украина»

Керівництво російського видавничого дому «Коммерсанть» закриває газету «Коммерсантъ-Украина». Про це повідомив генерального директора видавничого дому Павло Філенков, передає ІТАР-ТАСС.

 

З його слів, рішення про закриття видання пов'язане з нестабільною ситуацією в Україні. «Ми прийняли рішення призупинити випуск «Коммерсантъ-Украина» допоки ситуація не стабілізується. Але я не виключаю, що такого моменту не буде - економічні проблеми у видання були і до цього, вони нікуди не поділися», - пояснив Павло Філенков.

 

«Основними рекламодавцями газети були компанії банківського та автомобільного сектора, з початком подій в Україні видання стало не лише безперспективним, але й безнадійним», - пояснив він.

 

За словами пана Філенкова, наразі вирішується питання про те, скільки журналістів будуть працювати в Україні для російського видання.

 

«Ті гроші, які є у контори , будуть направлені на виплати співробітникам, заборгованостей по зарплатах ми не допустимо. Всього в штаті «Коммерсантъ-Украина» значиться близько ста осіб» , - розповів гендиректор «Коммерсанта».

 

Судячи з оновлень сайту, сьогоднішній номер газети не вийшов.

 

Джерело «Детектор медіа» в редакції повідомило, що видання закривають не з економічних причин, а через спроби цензури. Це підтвердили кілька інших джерел.

 

Головний редактор газети Валерій Калниш утримався від коментарів. «Для мене це було несподіваним», - лише сказав він.

 

Зв'язатися з генеральним директором українського «Коммерсанта» Андрієм Гоголєвим не вдається - у його телефоні вмикається автовідповідач.

 

Нагадаємо, що «Коммерсантъ-Украина» виходить з літа 2005 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY