detector.media
07.03.2014 16:12
Російські канали на території України може відключити прокуратура - нардеп Олена Кондратюк
Російські канали на території України може відключити прокуратура - нардеп Олена Кондратюк

Народний депутат, член Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Кондратюк вважає, що поки РНБО і Нацрада з питань телебачення і радіомовлення намагаються знайти законні шляхи відключення мовлення російських каналів на території України, що порушують українське законодавство, відключення мовників Росії може ініціювати прокуратура. Про це пані Кондратюк написала на своїй сторінці у Facebook. 

 

На думку Олени Кондратюк, російські канали порушують Конституцію України, закликаючи до насильницької зміни конституційного ладу.

 

«Оскільки в програмах вищевказаних (російських - ТК) телеканалів міститься інформація, яка грубо порушує вимоги ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (заклики до насильницької зміни конституційного ладу, до агресивних дій і т.д.) і є нічим іншим, як зловживанням свободою діяльності телерадіоорганізації», - пише нардеп.

 

Також Олена Кондратюк зауважує, що у даному випадку прокуратура має право звернутись до провайдерів з вимогою перестати транслювати російські канали.

 

«Органи прокуратури мають невідкладно відреагувати на випадки порушення вимог українського законодавства шляхом внесення провайдерам програмної послуги подання, в порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», з вимогою припинення незаконних дій та усунення порушень закону шляхом проведення перегляду відповідних пакетів програм і призупинення ретрансляції програм російських телеканалів, які грубо порушують законодавство України. Іншими словами прокуратура може це вирішити швидко!», - додала пані Кондратюк.

 

Нагадаємо, 5 березня на ефірних частотах «Чорноморської ТРК» розпочав мовлення російський державний інформаційний телеканал «Россия 24».

 

6 березня на всій території Автономної Республіки Крим було відключено ефірне мовлення 5-го каналу та «1+1».  Наразі  на частотах «1+1» транслюється російський державний телеканал «Россия».

 

7 березня у Криму зупинено ефірне аналогове мовлення українського телеканалу «Інтер», на частотах якого транслюється НТВ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY