detector.media
04.03.2014 12:47
Телеведуча Russia Today в прямому ефірі засудила втручання Росії на територію України (ВІДЕО)
Телеведуча Russia Today в прямому ефірі засудила втручання Росії на територію України (ВІДЕО)
Американська ведуча російського каналу Russia Today Еббі Мартін у понеділок, 3 березня, у прямому ефірі засудила військове втручання Росії на територію України. Про це повідомляє інтернет-видання Лента.ру.

 

У випуску своєї програми Breaking the Set («Геть стереотипи» - ТК) Еббі Мартін розкритикувала дії Росії, що пов'язані із вторгненням військ РФ на територію України.

 

«Я хочу сказати кілька слів від себе особисто про українську кризу і про російську військову окупації Криму. Я проти будь-якого втручання будь-якої держави у внутрішні справи іншої суверенної держави. І я не буду сидіти тут і виправдовувати військову агресію. Моє серце з народом України», - сказала ведуча.

 

Висловивши солідарність з українським народом, журналістка назвала Україну пішаком у великій грі супердержав, у якій українці знаходяться  у програшній позиції. Пані Мартін висловила надію на мирне вирішення нинішньої ситуації, яка, на її думку,  може привести до нової холодної війни.

 

У свою чергу головний редактор каналу Russia Today  Маргарита Сімоньян пояснила проукраїнську позицію Еббі Мартін поганим знанням ситуації у Криму та «американської пропагандою», яка вплинула на ведучу.  

 

«На жаль, Еббі, як і більшість її співгромадян, має погане уявлення про те, що насправді відбувається в Криму і взагалі в Україні. Американська машина пропаганди, яку сама ж Еббі таврує в кожному своєму випуску, працює так потужно, що примудряється промити мізки навіть найрозумнішим. Тому ми продовжимо затятіше протистояти цій машині. Якщо Еббі залишиться з нами в цьому протистоянні - я буду рада, якщо ні - ну що ж, дуже шкода», - пояснила пані Сімоньян Ленте.ру.

 

 

Нагадаємо, 4 березня  журналістський рух «Стоп цензурі!» закликав іноземних журналістів не користуватися російськими джерелами інформації, які ведуть антиукраїнську пропаганду, і ретельно перевіряти інформацію. У заяві руху українські журналісти звинувачують канал Russia Today у веденні пропаганду проти України англійською мовою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY