detector.media
27.02.2014 11:05
«Свободівці» хочуть відібрати частоти в Super Radio Курченка і віддати їх Національному радіо
«Свободівці» хочуть відібрати частоти в Super Radio Курченка і віддати їх Національному радіо

Народні депутати від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко й Олександр Мирний пропонують забрати частоти в ДП «Новий обрій» (Super Radio) і передати їх на позаконкурсній основі Національній радіокомпанії України (НРКУ). Про це йдеться в проекті постанови № 4292 «Про деякі питання забезпечення інформаційної діяльності Національної радіокомпанії України», яку «свободівці» зареєстрували 26 лютого.

 

Автори проекту пропонують Верховній Раді забезпечити НРКУ можливістю безперебійного і безперешкодного мовлення в FM-діапазоні (верхній діапазон УКХ) на всій території України.

 

Для цього Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має скасувати рішення про передачу частот в FM-діапазоні ДП «Новий обрій» і передати поза конкурсом НРКУ 55 частот в FM-діапазоні у всіх 24 обласних центрах, Сімферополі та ще 30 містах.

 

Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення, відповідно до проекту постанови, має забезпечити подання і обслуговування сигналу НРКУ на зазначених частотах, для чого Кабінет Міністрів України має забезпечити фінансування Концерну РРТ.

 

У разі ухвалення постанова набере чинності з дня її ухвалення.

 

Депутати аргументують свій проект катастрофічним зменшенням (близько в 10 разів) проводової мережі радіомовлення і скороченням кількості радіоточок ПАТ «Укртелеком» до 1,9 млн одиниць. При цьому НРКУ впродовж багатьох років подавала заявки на отримання частот в FM-діапазоні, але практично ніколи не отримувала їх у великих містах і обласних центрах (за винятком міст Київ, Луцьк та Ужгород) - через бездіяльність Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, переконані депутати.

 

«Тому, пропонується вольовим рішенням Парламенту передати НРКУ усі 55 частот, які абсолютно безпідставно передані у 2011 році ДП «Новий обрій» (концепція «Супер-радіо»), оскільки вказана організації завдяки «псевдоконкурсу» вийшла на ринок в усіх 24 обласних центрах, в місті Сімферополь, а також ще в 30 містах України», - йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.

 

Нагадаємо, що Super Radio віднедавна є частиною UMH Group, що належить Сергію Курченку, хоча UMH офіційно цього не підтверджує.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY