detector.media
07.02.2014 17:57
Розслідування щодо фотографа, якому «Беркут» кинув в обличчя гранату, почали за повідомленням у ЗМІ
Розслідування щодо фотографа, якому «Беркут» кинув в обличчя  гранату, почали за повідомленням у ЗМІ

Прокуратура міста Києва відкрила за повідомленнями у ЗМІ кримінальне провадження щодо постраждалого фотографа інтернет-видання «Свет и тени» Ігоря Демченка, якому співробітник «Беркуту» кинув в обличчя світло-шумову гранату під час подій на вул.Грушевскього у Києві. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-секретар прокуратури міста Києва Яна Соболевська.

 

За словами пані Соболевської,  самостійно фотограф до прокуратури не звертався. Також вона додала, що після відкриття кримінального провадження до Ігоря Демченка звертались слідчі з вимогою прийти і дати показання.

 

«Слідчі телефонували Ігорю Демченку вчора-позавчора,  проте постраждалий відмовився приїхати і дати свідчення, так як зараз він перебуває на лікарняному. Ігор Демченко сказав, що зможе дати покази тільки через два тижні», - сказала пані Соболевська.

 

Ігор Демченко підтвердив інформацію, що до нього звертались слідчі, проте він не зміг поїхати для дачі показів через стан здоров'я. Він попросив слідчих приїхати до нього і взяти у нього верхній одяг для експертизи, проте ті ніяк не відреагували. Зараз пан Демченко перебуває у Польщі на лікуванні.

 

Нагадаємо, 19 січня співробітник спецпідрозділу «Беркут» кинув  в обличчя Ігоря Демченка світло-шумову гранату, коли той знімав, як правоохоронці кидають у протестувальників каміння. Вибух світло-шумової гранати  сильно пошкодив зіницю лівого ока Ігоря Демченка, постраждалий може втратити зір.

 

Як писала «Детектор медіа», Ігор Демченко буде звертатись до міліції з вимогою кваліфікувати інцидент як замах на життя фотографа.

 

За даними «Детектор медіа», у Києві та регіонах за весь час висвітлення подій на Євромайданах, з листопада 2013 року по 3 лютого 2014 року  постраждав 121 журналіст.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY