detector.media
31.01.2014 13:48
В інтернеті з’явився черговий клон «Української правди»
В інтернеті з’явився  черговий клон «Української правди»

В інтернеті з'явився черговий клон інтернет-видання «Українська правда». Сайт з аналогічною назвою, розташований за адресою pravda.biz.ua.

 

На сайті pravda.biz.ua розміщено реальні новини з «Української правди» та відверті повідомлення з дезінформацією. Дизайни сайтів ідентичні, на клонованому ресурсі навіть відображається та ж сама реклама, як і на справжній «Українській правді».

 

Як повідомила «Детектор медіа» головний редактор «Української правди» Олена Притула, видання в черговий раз поскаржиться на клон у Google, своєму хостинг-провайдеру та проситиме читачів бути уважними, переходячи за посиланнями на ресурси з назвою «Українська правда». 

 

Як писала «Детектор медіа», наприкінці серпня з'явився сайт «Українська кривда», що повністю копіює дизайн інтернет-видання «Українська правда». Контент «Української кривди» здебільшого включає повідомлення, які стосуються ЗМІ, піару та політичних технологій та ніби мають на меті боротись із замовними матеріалами.

 

Також із кінця серпня в різних регіонах України почала поширюватися газета з назвою та логотипом інтернет-видання «Українська правда».

 

На початку вересня редакція інтернет-видання «Українська правда» звернулася до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда». Представники видання розцінюють такі дії як такі, що спрямовані на дискредитацію «Української правди»: «Розрахунок - неуважний або непоінформований читач має сприймати за чисту монету будь-які нісенітниці, які виходять на цих ресурсах або під нашим брендом, або в нашому дизайні».

 

18 листопада почав оновлюватися ще один клон інтернет-видання «Українська правда», сайт з аналогічною назвою, розташований на домені ukrpravda.ua.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY