detector.media
22.01.2014 11:52
МВС каже, що по журналістах не стріляли, Клюєв – що стріляниною по ЗМІ займається Генпрокуратура
МВС каже, що по журналістах не стріляли, Клюєв – що стріляниною по ЗМІ займається Генпрокуратура

Заступник міністра МВС Віктор Ратушняк заявляє, що інформація про це, що міліція на вулиці Грушевського у Києві вела прицільну стрілянину  по журналістах, не відповідає дійсності. Про це повідомляє інтернет-видання  «ЛІГАБізнесІнформ» з посиланням на заяву пана Ратушняка під час зустрічі з представниками дипломатичних місій ЄС, США, Канади.

 

За його словами, міліція на місці подій попереджала усіх про застосування сили. «Але деякі ЗМІ свідомо наражались на небезпеку», - заявив заступник міністра МВС.

 

Водночас секретар РНБО Андрій Клюєв під час прес-конференції 21 січня заявив, що за фактом стрілянини гумовими кулями по журналістам під час подій на вул. Грушевського Генпрокуратурою відкрито кримінальне провадження. Як передає кореспондент «Коментарів», пан Клюєв запевнив, що Генпрокуратура займається цим питанням.


Секретар РНБО також засудив застосування сили з боку правоохоронців.

 

Нагадаємо, за даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів та сутичок з мітингувальників з правоохоронцями на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві 19 і 20 січня постраждало понад 30 представників ЗМІ. Деякі з них зафіксували на відео і фото, як правоохоронці прицільно стріляють саме в журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY