detector.media
22.01.2014 10:42
«Беркут» кинув газову гранату в знімальну групу «Еспресо.TV» і затримав оператора каналу (ОНОВЛЕНО)
«Беркут» кинув газову гранату в знімальну групу «Еспресо.TV» і затримав оператора каналу (ОНОВЛЕНО)

Бійці спецзагону міліції «Беркут» побили та затримали оператора «Еспресо.TV» Дмитра Двойченкова. Про це у Facebook повідомив народний депутат Микола Княжицький.

 

Як розповів пан Княжицький «Радіо Свобода», бійці «Беркуту» спочатку кинули газову гранату в знімальну групу телеканалу «Еспресо.TV», яка вела пряму трансляцію з місця подій, а потім «забрали з собою, побили й утримують оператора телеканалу Дмитра Двойченкова».

 

Як розповів пан Двойченков Інституту масової інформації (ІМІ), його схопили силовики (солдати внутрішніх військ  або беркутівці), коли він вийшов з будівлі, звідки стрімить «Еспресо.TV», що забрати і провести іншого оператора телеканалу.

 

«Я перед тим зняв жилетку "Преса", бо міліція вночі дуже погано реагує на журналістів і часто стріляє по них спеціально. Коли вийшов забрати іншого нашого оператора, мене схопили і потягли в автозак. Я почав кричати, що журналіст, і тоді якийсь з іхніх старших сказав усім "Тихо, спокойно", потім перевірили документи і, переконавшись, що справді журналіст, відпустили», - розповів оператор.

 

В оператора розсічена губа, подавати заяву в міліцію про перешкоджання журналістській діяльності не буде, оскільки вважає, що сам винен, що був без жилету «Преса».

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів та сутичок з мітингувальників з правоохоронцями на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві 19 і 20 січня постраждало вже понад 30 представників ЗМІ.

 

«Телекртика»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY