detector.media
25.12.2013 15:41
Комісія з журналістської етики просить журналістів не замовчувати напад на Тетяну Чорновол
Комісія з журналістської етики просить журналістів не замовчувати напад на Тетяну Чорновол

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) підтримує спільну заяву НСЖУ та НМПУ щодо побиття журналістки та громадської діячки Тетяни Чорновол та звертається до колег не замовчувати інцидент з її побиттям. Про це йдеться на сайті Комісії.

 

«Звіряче побиття журналістки Тетяни Чорновол, побиття журналістів під час акцій протесту свідчить, що робота журналіста в Україні стала вкрай небезпечною, наступною жертвою може стати будь-хто з колег», - заявляє КЖЕ.

 

«Ми звертаємося до колег з проханням продемонструвати цехову солідарність і не замовчувати історію з побиттям Тетяни Чорновол та його розслідуванням. Ми також вимагаємо від керівників правоохоронних органів взяти на себе всю відповідальність за випадки побиття журналістів та пояснити, що саме робитиме МВС, Прокуратура та СБУ для забезпечення права на професію журналіста в Україні», - зазначив голова Комісії Володимир Мостовий.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч на 25 грудня журналістку і активістку Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ.

 

За фактом злочину слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, одна з них - провокація.

 

Тетяна Чорновол пов'язує побиття із своєю професійною і громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY