detector.media
25.12.2013 15:29
В ОБСЄ та Європарламенті покладають на владу відповідальність за розслідування побиття Чорновол
В ОБСЄ та Європарламенті покладають на владу відповідальність за розслідування побиття Чорновол

В ОБСЄ занепокоєні нападами на українських журналістів і загальним рівнем забезпечення їх безпеки. Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ зі свободи засобів масової інформації Дуні Міятович, пише видання «ЄС-плюс».

 

«Напади на журналістів не допустимі, вони не  повинні бути безкарними для нападників», - заявила пані Міятович, коментуючи жорстоке побиття української журналістки і громадського діяча Тетяни Чорновол.

 

«Я вітаю те, що президент Янукович засудив цей напад, і закликаю владу провести швидке і детальне розслідування, щоб притягнути винних до відповідальності» , - підкреслила представник ОБСЄ.

 

Віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський вважає українську владу відповідальною за розслідування побиття журналістки та активістки Тетяни Чорновол. Про це він написав у своєму Twitter, повідомляє «Українська правда».

 

«ЄС вважатиме українське керівництво відповідальним за безкарність нападників на організаторів, активістів та журналістів Євромайдану», - написав він.

 

Нагадаємо, у ніч на 25 грудня журналістку і активістку Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ .

 

За фактом побиття  Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, одна з них - провокація.

 

Тетяна Чорновол пов'язує побиття із своєю професійною і громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY