detector.media
25.12.2013 15:11
Тарас Чорновіл підозрює, що журналістку побили «орли Захарченка»
Тарас Чорновіл підозрює, що журналістку побили «орли Захарченка»

Народний депутат України Ш-VІ скликань Тарас Чорновіл заявив, що міністр МВС Віталій Захарченко створив групу на кшталт «орлів Кравченка», яка проводить акції залякування опозиційних активістів. Про це він заявив  в ефірі програми «Окрема думка» на каналі ТВі, відповідаючи на питання про можливих нападників на журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол.

 

«Свого часу в країні діяли "орли Кравченка", які, зокрема, вбили і мого батька. Зараз Захарченко створює таку саму группу. Це люди, які будуть виконувати все, що завгодно, вони просто будуть виконувати накази», - заявив політик.

 

До злочинів вже створеної групи Тарас Чорновіл  відніс окрім побиття журналістки Тетяни Чорновол напад на активіста у Харкові,  підпали  автомобілів активістів Євромайдану,  залякування, смерть від побоїв киянина. «Йде  масове нагнітання, залякування і виведення зі строю тих, хто можуть бути небезпечними в 2015 році, або особисто небезпечні для Захарченка», - переконаний політик.

 

«Слід також нагадати, що Захарченко, Арбузов, Клименко  та ще з десяток представників «сім`ї» Януковича  - це все колишні члени донецької обласної організації  НСНУ (Нашої України - Народної Самооборони - ред.) Віктора Ющенка. Після того щось у їхньому світосприйнятті змінилося, мабуть, відбулася переоцінка  якихось  моральних цінностей. Ситуація в країні  критична, і лідери опозиції мали би вибудувати план протидії суспільства. Однак я такого плану  не бачу», - заявив Тарас Чорновіл.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч на 25 грудня журналістку і активістку Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ.

 

За фактом злочину слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, одна з них - провокація.

 

Тетяна Чорновол пов'язує побиття зі своєю професійною і громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY