detector.media
25.12.2013 13:09
Регіоналка Бондаренко вважає, що у нападі на журналістку Тетяну Чорновол винні опозиція і Євромайдан
Регіоналка Бондаренко вважає, що у нападі на журналістку Тетяну Чорновол винні опозиція і Євромайдан

Народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко заявила, що напад на журналістку та активістку Тетяну Чорновол стало наслідком акцій протесту у Києві, «простимульованих опозицією». Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

 

«Насильство, яке народилося з подій, що відбуваються в Києві наприкінці листопада - грудні, простимульованих опозицією, зараз у неконтрольованій формі виливається в напади на звичайних людей у звичайному повсякденному житті, на звичайних вулицях», -  сказала Олена Бондаренко.

 

На її думку, напад на Тетяну Чорновол свідчить про те, що опозиція не контролює ситуацію з акціями протесту. Вона також наголосила, що влада відповідальна за збереження громадського порядку, так само, як і опозиція - відповідальна за те, що стимулювала і спонукала людей до агресії та насильства.

 

 «Незважаючи на те, що громадські лідери беруть участь у масових заворушеннях, б'ють вікна, що неприпустимо, усе ж недозволено вчиняти щодо них насильство», -  вважає депутат.

 

Олена Бондаренко закликала правоохоронні органи з особливою увагою поставитися до розслідування інциденту, що стався  з Тетяною Чорновол:  «Як перший заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації звертаюся до тих, хто знає хоч якісь подробиці щодо того, як допомогти міліції в розслідуванні цього інциденту, - повідомте про це. Крім того, в Інтернеті є повідомлення про те, що подія зафіксована на відеореєстратор. Якщо у когось є відповідна інформація - прохання надати її МВС для подальшого розслідування. Закликаю також правоохоронні органи з особливою увагою поставитися до розслідування цього інциденту. А Тетяні - якнайшвидше оговтатися від усього, що сталося».

 

Нагадаємо, 24 грудня Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ .

 

За фактом побиття  Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, одна з них - провокація. Журналістка пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY