detector.media
10.12.2013 13:39
Суд переніс розгляд апеляції у справі заарештованого на два місяці дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца
Суд переніс розгляд апеляції у справі заарештованого на два місяці дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца

Апеляційний суд міста Києва переніс на 13 грудня, 10-ту ранку розгляд апеляційної скарги журналіста з Дніпропетровська Валерія Гарагуца на рішення Шевченківського райсуду про двомісячне утримання журналіста під вартою. Про це «Детектор медіа» повідомила журналіст Центру громадянських свобод Марія Томак, присутня на судовому засіданні.

 

Розгляд перенесено у зв'язку з тим, що не було забезпечено присутність обвинуваченого (Валерія Гарагуца) в суді. Пан Гарагуц наразі перебуває під вартою в лікувальному закладі, відтак повинна була бути організована відеоконференція, але чому її не було - в залі суду не пояснили.

 

Під крики депутатів від ВО «Свобода» «Ганьба» і «Банду геть!» суд оголосив про перенесення розгляду апеляції. Крім «свободівців» у залі суду були присутні народні депутати Леся Оробець, Андрій Пишний і Оксана Продан, а також спостерігачі міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch.

 

Під час судового засідання мітингувальники під стінами суду прорвали огорожу й увірвалися до подвір'я Апеляційного суду, де їх стримали кілька десятків бійців «Беркуту».

 

 

Нагадаємо, зі слів знайомих, журналіст і співзасновник дніпропетровської газета «Лица» Валерій Гарагуц приїхав до Києва з Дніпропетровська, щоб як журналіст і громадський діяч узяти участь у подіях, які відбувались на Майдані. Після атаки «Беркута» на вулиці Банковій 1 грудня, коли він надавав допомогу постраждалим, його жорстоко побили і затримали. Йому інкримінують організацію масових заворушень біля Адміністрації Президента. 4 грудня Шевченківський райсуд міста Києва арештував його на два місяці.

 

Тим часом Прокуратура Києва порушила кримінальне провадження за фактом побиття пана Гарагуца.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - censor.net.ua і Марії Томак

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY