detector.media
09.12.2013 12:07
У Дніпропетровську мітингувальники вимагали звільнення журналіста Валерія Гарагуца, звинуваченого у штурмі Банкової
У Дніпропетровську мітингувальники вимагали звільнення журналіста Валерія Гарагуца, звинуваченого у штурмі Банкової

8 грудня у Дніпропетровську близько п'яти тисяч прихильників євроінтеграції пройшли маршем на підтримку столичного Євромайдану, з вимогами «перезавантаження» влади, незалежного розслідування розгрому Євромайдану в Дніпропетровську у ніч на 26 листопада і звільнення дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца, побитого співробітниками «Беркуту» у Києві й звинуваченого в організації масових заворушень. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Учасники маршу підтримали вимоги столичного Євромайдану - відставку уряду, імпічмент президенту та дострокові парламентські вибори, а також висувають свої - належне розслідування нічного нападу на Євромайдан у Дніпропетровську і побиття мітингувальників, звільнення дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца, постраждалого внаслідок спецоперації «Беркуту» на Банковій і затриманого за звинуваченням в організації безладдя в столиці.

 

Крім того, активісти дніпропетровського Євромайдану звернулись до керівників спортивних федерацій області з вимогою, аби їхні члени не брали участі у провокаціях проти мирних демонстрантів у Дніпропетровську та Києві. На Європейській площі, де завершилась хода, прихильники Євроінтеграції встановили опудало «беркутівця», аби кожен охочий міг висловити своє ставлення до подій 30 листопада у Києві.

 

Нагадаємо, прокуратура Києва порушила кримінальне провадження за фактом побиття дніпропетровського журналіста, співзасновника газети «Лица» Валерія Гарагуца, якому 2 грудня було оголошено про підозру за ст. 294 ч. 1 «Організація масових заворушень».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Шевченківський райсуд міста Києва на два місяці арештував пана Гарагуца, якому інкримінують участь у масових заворушеннях біля Адміністрації Президента 1 грудня.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY