detector.media
27.11.2013 12:39
Нацрада не видала ліцензію каналу Княжицького «Еcпpeсо.TV»
Нацрада не видала ліцензію каналу Княжицького «Еcпpeсо.TV»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення  не видала супутникову ліцензію  каналу Миколи Княжицького «Еcпpeсо.TV».

 

За інформацією Нацради, 24 та 25 листопада було зафіксоване мовлення каналу з супутника без відповідної ліцензії.

 

Співвласник каналу Вадим Денисенко зазначив, що компанія не веде безліцензійної діяльності, а на супутнику канал виходить у тестовому режимі. 26 листопада на екранах коло «Українського дому» програми транслювались з інтернету. «Ми ведемо тестове мовлення. У нас про це навіть зазначено на плашці з супутника», - сказав він.

 

Голова Нацради Володимир Манжосов наголосив, що така діяльність суперечить законодавству. «Згідно закону мовлення на території України здійснюється відповідно до ліцензії Нацради. Ми б могли надіслати з цього приводу навіть листа у прокуратуру».

 

Заступник голови Нацради Лариса Мудрак зазначила, що варто знайти компроміс, оскільки, на її думку, це український мовник з якісними журналістами та хорошою програмною концепцією. «Я за те, що б ви отримали ліцензію, але у правовому полі, - додала пані Мудрак. - Тестове  мовлення у нас не правове. Нам зробити прецедент?»

 

На думку представника каналу Юрія Крайняка, тестове мовлення не може бути підставою для відмови у видачі ліцензії. Він наполягав на тому, що питання про видачу ліцензії варто розглянути  на засіданні по суті. «Сигнал супутник може брати з нашого сайту», - сказав він.

 

Пані Мудрак додала, що цю інформацію необхідно додатково перевіряти. Однак члени Нацради не підтримали перенесення питання.

 

За видачу ліцензії не проголосував жоден з членів Нацради - усі утримались.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», «Еcпpeсо.TV» заявив про те, що розпочинаєо супутникове  мовлення 25 листопада без ліцензії.

 

Мовлення здійснюється з супутника Astra (параметри супутника для налаштування каналу: ASTRA-4A, 12379МГц, поляризація - H-горизонтальна, символьна швидкість 27500кСимв/с, FEC ¾).

 

Нагадаємо, 20 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зняла з порядку денного засідання питання про видачу ліцензії каналу «Еcпpeсо.TV».

Спочатку телеканал «ЕспресоTV»  мав назватись «Новини-TV».  Через подібність його попереднього логотипу до знаку для товарів і послуг, що належить ТРК «Україна», канал поки не отримав ліцензії Нацради на супутникове мовлення.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за програмною концепцією це має бути інформаційно-культурологічний канал: 16,5 годин становитимуть інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми, 3 години - культурно-мистецькі, 3,5 години - реклама.

 

Контент каналу складатимуть новини і авторські програми. Щодня о 17.30 виходитиме аналітична програма «Тренди», яка розповідатиме про найважливіші тенденції у житті суспільства. Ведучі програми - Марія Петренюк та Вадим Денисенко. Кожного дня о 19.00 у програмі Дмитра Крикуна «Політекономія» обговорюватимуться головні події дня. Підсумки дня журналіст Микола Вересень підводитиме о 20.30 у авторській програмі «Підсумки з Миколою Вереснем». Щодня о 22.00 по буднях на каналі виходитимуть аналітичні тижневики. Також свою авторську програму вестиме Микола Княжицький. Його програма називатиметься «Вечір з Миколою Княжицьким» і виходитиме в ефір щочетверга.

 

Засновниками компанії мовника є дружина Княжицього Лариса Княжицька (99%) і колишній головний редактор тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко (1%).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY