detector.media
26.11.2013 18:43
З’явився ще один клон «Української правди»
З’явився ще один клон «Української правди»

В інтернеті з'явився ще один клон інтернет-видання «Українська правда». Сайт з аналогічною назвою, розташований на домені ukrpravda.ua, почав оновлюватися 18 листопада.

 

Сайт стверджує, що він є інформаційним агентством «Українська правда», створеним і зареєстрованим у 2013 році. «Наша мета: використовуючи стандарти сучасної української журналістики доносити до людей навіть ті новини, яких не висвітлюють інші, відповідати високому званню "Українська правда"», - йдеться в описі сайту.

 

Сайт опублікував зображення свідоцтва про державну реєстрацію інформаційного агентства як суб'єкта інформаційної діяльності від 24.04.2013, відповідно до якого засновником агентства є ТОВ «Українська правда».

 

У державному реєстрі друкованих ЗМІ «Детектор медіа» вдалося знайти газету «Українська правда» («Украинская правда»), зареєстровану 29.04.2013, засновником якої є ТОВ «Інформаційне агентство "Українська правда"».

 

Нагадаємо, наприкінці серпня з'явився сайт «Українська кривда», що повністю копією дизайн інтернет-видання «Українська правда». Контент «Української кривди» здебільшого включає повідомлення, які стосуються ЗМІ, піару та політичних технологій та ніби мають на меті боротись із замовними матеріалами.

 

Також із кінця серпня в різних регіонах України почала поширюватися газета з назвою та логотипом інтернет-видання «Українська правда».

 

На початку вересня редакція інтернет-видання «Українська правда» звернулася до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда». Представники видання розцінюють такі дії як такі, що спрямовані на дискредитацію «Української правди»: «Розрахунок - неуважний або непоінформований читач має сприймати за чисту монету будь-які нісенітниці, які виходять на цих ресурсах або під нашим брендом, або в нашому дизайні».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY