detector.media
13.11.2013 15:49
«ВЕТЕК-Медіа» створює об’єднану новинну редакцію для всіх видань
«ВЕТЕК-Медіа» створює об’єднану новинну редакцію для всіх видань
Ідеться як про технічне рішення, так і про кадрове, яке вимагатиме підвищення кваліфікації та, можливо, ротації

«ВЕТЕК-Медіа», керівна компанія медіахолдингу UMH Group, має намір до Нового року створити об'єднану новинну редакцію, яка працюватиме одразу для багатьох ресурсів UMH Group з можливістю агрегації новин. Про це в інтерв'ю «Медіабізнесу» повідомив генеральний директор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський.

 

«Цього року ми почнемо перехід від "ручного складання" до автоматизованого конвеєра, що виробляє новинний контент, - розповів пан Ровенський. - Сьогодні в межах компанії велика кількість людей, які займається збором і агрегацією новин. Але багато в чому їхні функції дублюються. Ми хочемо підвищити додаткову вартість новин - створювати більше ексклюзивів і практично відмовитися від копіпасту».

 

Задля цього буде реформовано видання і створено об'єднану новинну редакцію.

 

«Ось вам приклад: сьогодні кожне видання має свою спортивну редакцію, і паралельно в нас є окремий спортивний блок у видавничому домі. Це можливо оптимізувати», - пояснює керівник «ВЕТЕК-Медіа».

 

Одне з важливих технологічних нововведень, яке компанія має намір запропонувати - можливість кастомізації новинного потоку для читачів. «Ми, по суті, готові надати послуги персонального референта, що дозволить відбирати інформацію, яка потрібна конкретній людині», - сказав пан Ровенський.

 

З його слів, ідеться як про технічне рішення, так і про кадрове, яке вимагатиме підвищення кваліфікації та, можливо, ротації. «Не кожен, хто займається копіпастом, зможе виробляти унікальний контент», - зауважив пан Ровенський.

 

Нагадаємо, 5 листопада було закрито угоду з купівлі 99,9% акцій UMH Group групою компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group і журналістів «Forbes Украина». Зокрема, пізно увечері 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання. В українському Forbes причини звільнення журналістів пояснили інакше, а саме незгодою журналістів з об'єднанням колективів сайту і журналу в єдину структуру.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY