detector.media
07.11.2013 12:32
Щоб зірвати показ «Відкритого доступу», у Донецьку розлили концентрований нікотин
Щоб зірвати показ  «Відкритого доступу», у Донецьку  розлили концентрований нікотин

Показ документального альманаху «Відкритий доступ» у Донецьку зірвали, розливши концентрований нікотин. Про це повідомляє інтернет-газета «Новости Донбасса» з посиланням на адміністратора кафе Smarthouse, в якому відбувався показ. 

 

Нагадаємо, 1 листопада у Донецьку під час показу альманаху «Відкритий доступ» невідомий чоловік розлив смердючу рідину, через що глядачів довелося вивести з зали.

 

За словами адміністратора, після інциденту в приміщенні кафе залишався стійкий запах тютюну.

 

У прес-службі МНС Донецької області «Новостям Донбасса» повідомили, що речовина, яку розлили в кафе, нешкідлива. За словами рятувальників, висновки про те, що було розлито у залі, де показували «Відкртий доступ», зробила міліція.

 

У прес-службі міського управління міліції розповіли, що відомості про інцидент внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ст. 296 ч. 1 (хуліганство).

 

Як писала «Детектор медіа», вперше у Донецьку «Відкритий доступ» намагалися показати глядачам 20-го травня. Тоді у кінотеатрі «Кінокульт» перед початком заходу вимкнули світло та повідомили, що відбулася аварія і електрики немає в усьому районі. Хоча, за даними організатори показу, сусідні будівлі були освітлені.

 

Протягом року «Відкритий доступ» презентували в 20-ти містах України. Як повідомляла «Детектор медіа», демарші проти показів альманаху, що показує, як діє Закон про доступ до публічної інформації, мали місце в КиєвіБроварахФеодосіїСімферополіМиколаєві.

 

Організатори презентації документального альманаху «Відкритий доступ» заявили, що до системних зривів показу фільму може бути причетна влада. У першій новелі альманаху  йдеться про журналістське розслідування щодо президентської резиденції «Межигір'я». 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY