detector.media
02.11.2013 10:36
У Донецьку вдруге зірвали показ «Відкритого доступу»
Невідомий розлив у залі рідину з сильним запахом

У Донецьку під час показу альманаху «Відкритий доступ» невідомий чоловік розлив смердючу рідину, через що глядачів довелося вивести з зали, повідомляє «Українська правда».

 

За словами співорганізатора заходу, активістки руху «Стоп цензурі!» Наталі Соколенко, через те, що демонстрацію альманаху постійно зривають, місце показу цього разу засекретили. Охочих подивитися кіно збирали біля пам'ятника Тарасові Шевченку і лише потім розказали, де транслюватиметься фільм.

 

На 10-15 хвилині кінострічки в залі почало неприємно пахнути. Увімкнувши світло організатори побачили, що джерело смороду - розлита в залі рідина.

 

 

Ось ці плями стали причиною зриву показу альманаху «Відкритий доступ»

На місці, де знайшли калюжу, сидів чоловік, який саме за кілька хвилин після початку показу залишив приміщення, розповіла Соколенко.

 

 

Організатори кіносеансу підозрюють у зриві заходу цього чоловіка

За її словами, присутніх на кіносеансі було близько 30 осіб, їх довелося вивести. На місці працює міліція.

 

Співорганізатори показу Тетяна Піклун та Антон Кушнір звернулися до лікарів зі скаргами на ознаки отруєння. 

 

Нагадаємо, вперше у Донецьку «Відкритий доступ» намагалися показати глядачам 20-го травня. Тоді у кінотеатрі «Кінокульт» перед початком заходу вимкнули світло та повідомили, що відбулася аварія і електрики немає в усьому районі. Хоча, за даними організатори показу, сусідні будівля були освітлені.

 

Протягом року «Відкритий доступ» презентували в 20-ти містах України. Як повідомляла «Детектор медіа», демаршами покази альманаху про Закон про доступ до публічної інтформації в дії супроводжувалися в КиєвіБроварахФеодосіїСімферополіМиколаєві.

 

Організатори презентації документального альманаху «Відкритий доступ» заявили, що до системних зривів показу фільму може бути причетна влада. Адже  у першій новелі альманаху  йдеться про журналістське розслідування щодо президентської резиденції «Межигір'я».

 

Журналісти та громадські активісти вимагають від президента України Віктора Януковича особисто відреагувати на ситуацію та гарантувати конституційне право громадян на доступ до інформації, а саме подальший безперешкодний показ документального альманаху «Відкритий доступ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY