detector.media
18.10.2013 12:41
У новій панелі Nielsen у містах «50 тис.+» вибірка збільшиться на 60%
У новій панелі Nielsen у містах «50 тис.+» вибірка збільшиться на 60%

У панелі  нового вимірювача телевізійної аудиторії в Україні компанії Nielsen кількість домогосподарств у великих містах з населенням понад 50 тисяч збільшиться на 60%. Про це повідомила Олена Миронова, директор з питань дослідження телевізійної аудиторії Індустріального телевізійного комітету (ІТК), на конференції «Телевізійні вимірювання» 17 жовтня.

 

Відповідно  у цих містах вибірка збільшиться з 1,600  до 2,540 домогосподарств.

 

Нагадаємо, телевізійна панель Nielsen базуватиметься на загальнонаціональній вибірці з 3740 домогосподарств, що на 50% перевищує поточну вибірку (зараз 2540 домогосподарств).

 

«Ми зможемо аналізувати більш вузькі цільові аудиторії», - сказала пані Миронова.

 

Також, за  її словами, у новій панелі буде збільшений контроль за репрезентативністю вибірки: «Якщо  зараз ІТК міг контролювати вибірку регіону лише за розміром населеного пункту, то  з наступного року у нас починається контроль репрезентативності в середині регіону за розміром населеного пункту,  статі, віку, розміру домогосподарства та за типом прийому. Тобто у нас буде».

 

Нагадаємо, з 2014 року вимірювання телевізійної аудиторії в Україні замість компанії GfK на замовлення Індустріального телевізійного комітету здійснюватиме Nielsen. Телевізійна панель Nielsen базуватиметься на загальнонаціональній вибірці з 3740 домогосподарств, що на 50% перевищує поточну вибірку і дозволить аналізувати більш вузькі цільові групи. Піплметри Nielsen будуть вимірювати як реальний, так і відкладений телеперегляд.

 

Піплметри Nielsen розпізнаватимуть канали за звуком та інфрачервоним випромінюванням, а не за телевізійною частотою. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY