detector.media
17.10.2013 14:49
Піплметри Nielsen розпізнаватимуть канали за звуком та інфрачервоним випромінюванням
Піплметри Nielsen розпізнаватимуть канали за звуком та інфрачервоним випромінюванням

Піплметри дослідницької компанії Nielsen, яка з 2014 року вимірюватиме телевізійну аудиторію в Україні, ідентифікуватимуть канали не за телевізійною частотою, а за звуковим сигналом - тобто методом аудіометчінгу. Про це повідомила Олена Міронова, директор з питань дослідження телевізійної аудиторії Індустріального телевізійного комітету, на конференції «Телевізійні вимірювання» 17 жовтня.

 

«Це найсучасніша технологія вимірювань теледивлення домогосподарств, яка існує у світі. Тому що таким чином ми (користувачі даних вимірювання. - ТК) бачимо те, що реально бачить глядач», - сказала пані Міронова.

 

З її слів, це дасть змогу виключити підозри в маніпуляції з телевізійними частотами у вимірюванні.

 

Метод аудіометчінгу буде основним для ідентифікації каналів, але не єдиним, повідомив головний системний архітектор Nielsen Демієн Пілкінгтон-Люїс. Другий метод, за яким розпізнаватимуть канали, - інфрачервоне випромінювання.

 

 

Дані з піплметрів збиратиме й оброблятиме система Unitam. Програмне забезпечення залишиться Markdata.

 

Піплметри Nielsen вимірюватимуть телеперегляд з усіх пристроїв, які підключені до телевізора, повідомили на конференції. Це дасть змогу вимірювати супутникове, кабельне, ефірне телебачення, IPTV та web-TV.

 

Нагадаємо, з 2014 року вимірювання телевізійної аудиторії в Україні на замовлення ІТК здійснюватиме Nielsen - замість компанії GfK. Телевізійна панель Nielsen базуватиметься на загальнонаціональній вибірці з 3740 домогосподарств, що на 50% перевищує поточну вибірку, і це дозволить аналізувати більш вузькі цільові групи. Піплметри Nielsen будуть вимірювати як реальний, так і відкладений телеперегляд.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY