detector.media
15.10.2013 11:12
Микола Княжицький створює телеканал «Новини TV», який має очолити Вадим Денисенко (ВІДЕО)
Микола Княжицький створює телеканал «Новини TV», який має очолити Вадим Денисенко (ВІДЕО)
Канал планує в жовтні отримати ліцензію на супутникове мовлення, а в листопаді вже вийти в ефір

Народний депутат Микола Княжицький створює власний телеканал, який має вийти в ефір уже в листопаді. Про це він повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV 14 жовтня.

 

Як розповів пан Княжицький «Детектор медіа», це буде інформаційний телеканал «Новини TV». Засновниками ТОВ «Новини ТВ» є дружина пана Княжицького Лариса Княжицька (99% компанії) та екс-головний редактор тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко (1%), який буде головним редактором телеканалу.

 

Кілька тижнів тому ТОВ «Новини ТВ» подало заяву на отримання супутникової ліцензії до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. «Мені цікаво цим займатися», - пояснив пан Княжицький, чому він вирішив створювати телеканал.

 

Зі слів пана Княжицького, він створює «Новини TV» за власні кошти, які є невеликими, і веде переговори про кредитування. «Я створюю канал у приміщенні, яке приватизував ще у 2003 році. Обладнання вже закупили. Ми розробили технологію, яка дозволяє мати корпункти по всій Україні і виходити в прямий ефір», - каже депутат.

 

Контент каналу складатимуть новини й авторські програми відомих особистостей, яким довіряє аудиторія. «Новини TV» планує мовити цілодобово, власне мовлення триватиме із 7:00 до 23:00. «Ми думаємо, чи давати повтори вночі, чи оригінальну документалістику», - каже пан Княжицький.

 

Телеканал мовитиме не лише на супутнику, а й в інтернеті - на власному сайті та на власному каналі на YouTube, з яким зараз укладається угода. На сайті та в ефірі планується пряма трансляція, на YouTube - найкращі ведучі та найкращі сюжети.

 

«Я вірю, що якщо робити сучасне телебачення, способи доставки не так важливі, тому ми будемо використовувати все - і супутник, й інтернет. Наше завдання - дійти до максимальної кількості людей. 25% населення нашої країни приймають ТБ через супутник, і це не ті люди, які дивляться ТБ через інтернет, не мешканці великих міст. Якщо будуть проводитися конкурси на ефірні цифрові ліцензії, теж будемо брати участь. Але на цифрову ліцензію в мене грошей немає, якщо будемо її отримувати, шукатиму партнера», - розповідає пан Княжицький.

 

Загалом на каналі працюватиме 100 осіб, зараз у команді пана Княжицького - близько 10 людей. Генеральним директором каналу буде Катерина Єрмолович (директор з виробництва каналу ТВі). Однак у заявці на ліцензію поки що вказана інша людина. Заступником головного редактора «Новини TV» буде польський журналіст Міхал Бронятовський. «У нас буде багато цікавих і відомих облич», - обіцяє народний депутат.

 

«На цьому каналі буде вести програми в тому числі Віталій Портников, - заявив в ефірі «Свободи слова» пан Княжицький. - Я буду запрошувати туди тих журналістів, з якими ми разом працювали на ТВі, і Мустафу Найєма теж. Я дуже сподіваюся, що ми повернемо ту хорошу сильну команду і доведемо, що в Україні може бути сильне незалежне європейське телебачення. З листопада виходимо в ефір» (на відео пан Княжицький розповідає про канал з 11:30).

 

 

Нагадаємо, народний депутат Микола Княжицький у минулому був генеральним директором каналу ТВі і співзасновником каналу «ТВінфо», генеральним директором і співвласником холдингу «Медіадім», до складу якого входили телеканал ТОНІС і «Газета 24», членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, президентом Національної телекомпанії України, президентом каналу СТБ.

 

Після того, як Микола Княжицький став народним депутатом, на каналі ТВі відбулися зміни власника і керівництва. 23 квітня було оголошено, що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко. Попередній власник Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення та почав боротьбу за ТВі в судах, а більша частина журналістського колективу звільнилася через непрозору зміну власності. Микола Княжицький публічно підтримував пана Альтмана і пана Шевченка. Однак він заперечував свою причетність до подій на каналі.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY