detector.media
03.10.2013 11:17
У Сімферополі невідомі димовою шашкою зірвали показ фільму про Pussy Riot (ВІДЕО)
У Сімферополі невідомі димовою шашкою зірвали показ фільму про Pussy Riot  (ВІДЕО)

Група невідомих зловмисників у масках зірвала в середу ввечері показ фільму «Показовий процес: історія Pussy Riot», який проходив у сімферопольському арт-центрі «Карман».

 

Про це повідомили кримські громадські активісти Олексій Арунян та Олександра Дворецька на своїх сторінках у соціальних мережах, повідомляє «Радіо Свобода».

 

За словами журналіста і громадського активіста, одного із організаторів Кіноклубу Олексія Аруняна, на початку показу кілька невідомих спортивної статури увірвалися до арт-центру і почали бити присутніх. Організаторам вдалося зачинити двері до глядацької зали. Нападники намагалися їх виламати, але це їм не вдалося. Пан Арунян повідомив, що зловмисники змогли кинути до зали димову шашку і побили двох волонтерів, які опинилися поза залою. Також постраждали двоє глядачів, які прийшли на показ фільму.

 

 

 

 

На місце події була викликана швидка допомога і міліція. Організаторами та учасниками Кіноклубу соціального та класичного кіно були написані заяви за фактом нападу, повідомляє видання «Аргументы недели. Крым».

 

Документальний фільм «Показовий процес: історія Pussy Riot» режисерів Майка Лернера і Максима Поздоровкіна розповідає про учасниць російської феміністської панк-групи Pussy Riot, які стали відомі після скандального виступу в храмі Христа Спасителя і зараз перебувають в ув'язненні.

 

Керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в АР Крим Ольга Кондрашова у коментарі «Детектор медіа» повідомила, що до них надійшла інформація про напад, заява зареєстрована в Єдиному реєстрі і кваліфікується як хуліганство. «Міліцією проводяться всі необхідні заходи щодо встановлення осіб і фактів зриву показу фільму», - сказала речник кримської міліції.

 

У червні 2013 року в арт-центрі «Карман» невідомі намагалися зірвати показ кіноальманаху «Відкритий доступ», кинувши до глядацької зали димову шашку.

 

«Детектор медіа»

 

Фото, відео - «Аргументы недели. Крым»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY