detector.media
25.09.2013 16:40
Адвокат Мирослави Ґонґадзе заявляє, що свідоцтво про смерть журналіста є у матеріалах справи
Адвокат Мирослави Ґонґадзе заявляє, що свідоцтво про смерть журналіста є у матеріалах справи

Валентина Теличенко, адвокат Мирослави Ґонґадзе, заявляє, що свідоцтво про смерть  журналіста Георгія Ґонґадзе є у матеріалах справи щодо його вбивства. Про це пише «Українська правда». 

 

Адвокат повідомила про наявність свідоцтва про смерть у відповідь на  заяву Григорія Демиденка, захисника екс-генерала МВС Олексія Пукача, який був визнаний  винним у вбивстві Георгія Ґонґадзе і засуджений до довічного ув'язнення. Адвокат засудженого зазначив, що свідоцтва про смерть журналіста не існує і тому він повинен вважатися юридично живим. Він також послався на позицію матері Лесі Ґонґадзе, яка продовжує вважати його живим.

 

Заяву пана Демиденка Валентина Теличенко вважає спекулятивною: «Прикро і боляче читати такі цинічні спекуляції. Належність "таращанського тіла" та черепа, який було знайдено з допомогою Пукача саме Георгію Ґонґадзе доводить ціла низка експертиз, проведених у США, Франції, Росії, Україні, Швеції. Пукач особисто показав слідчим, де шукати череп Георгія. І після цього захисник Пукача намагається доводити, що Георгій живий? Адвокат Демиденко забув про професійну етику. Забув, що не будь-яка риторика пасує адвокатові. Також він забув про християнську етику, адже накручувати вистраждалу матір Георгія та спекулювати на її материнській вірі - це гріх для християнина».

 

Також пані Теличенко звернула увагу на те, що Олексій Пукач читає 16 томів справи з квітня 2011 року і, на її думку, таким чином затягує ознайомлення зі справою, бо не хоче у в'язницю.

 

Нагадаємо, Григорій Демиденко, адвокат екс-генерала МВС Олексія Пукача заявляє, що  під час розгляду справи щодо його підзахисного в першій інстанції було допущено порушення. З поміж іншого він сказав таке: «Хто бачив свідоцтво про смерть, видане на ім'я Георгія Ґонґадзе? Ні, не лікарське свідоцтво, а документ, який видається моргом. Я відповім: його не існує. Значить - Ґонґадзе юридично не мертвий. Адже і його мама каже те ж саме».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 січня, суд призначив екс-генералу Олексію Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY