detector.media
16.09.2013 15:20
Львівська влада підтримала «Відкритий доступ» і не перешкоджала його показу
Львівська влада підтримала «Відкритий доступ» і не перешкоджала його показу

15 вересня у Львові на показ документального фільму-альманаху «Відкритий доступ» завітав міський голова Львова Андрій Садовий. Про це йдеться в повідомленні ГО «Центр UA», що організовує покази альманаху в регіонах.

 

Як ідеться в повідомленні, на відміну від інших міст, у яких місцева влада старалась завадити перегляду «Відкритого доступу», у Львові представники влади самі прийшли на показ.

 

Разом із журналістами та авторами фільмів пан Садовий провів дискусію з глядачами, а потім подякував журналістам за ініціативу і закликав їх контролювати діяльність чиновників.

 

Як писала «Детектор медіа», під час презентацій та обговорень фільму в різних регіонах України активісти неодноразово стикалися з адміністративним перешкоджанням у проведенні заходу. Зокрема, власники приміщень у Миколаєві та Феодосії за кілька годин до прем'єри відмовили надати приміщення, в Донецьку зник електричний струм, у Сімферополі невідомі підкинули в залу димову шашку, у Броварах місцева влада почала ремонтні роботи у парку, в якому відбувався захід.

 

Нагадаємо, документальний альманах «Відкритий доступ» створено за ініціативи громадської організації «Центр UA» (Партнерство «Новий громадянин) завдяки підтримці Omidyar Network, Internews Network. П'ять новел від відомих українських режисерів, які складають альманах, розповідають про проблеми, що виникають з реалізацією норм закону «Про доступ до публічної інформації».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY