detector.media
12.09.2013 14:36
Арбузов заперечує, що причетний до дискредитації «Української правди»
Арбузов заперечує, що причетний до дискредитації «Української правди»

Прес-служба першого віце-прем'єра Сергія Арбузова запевняє, що він не причетний до розповсюдження провокаційних матеріалів, які дискредитують «Українську правду». Про це пише «Українська правда».

 

Зокрема, у заяві йдеться, що прес-служба «вкрай здивована заявами деяких представників медіа-сфери та, зокрема, редакції інтернет-видання «Українська правда» стосовно того, що Сергій Арбузов має відношення до розповсюдження матеріалів провокаційного характеру, які паплюжать честь і гідність українських ЗМІ».

 

«Зазвичай прес-служба Сергія Арбузова не коментує чутки, однак той бездоказовий масив інформації, який поширюється останніми днями в мережі Інтернет, свідчить не про спонтанний вияв цікавості аудиторії до проблематики діяльності українських ЗМІ, а про сплановану кампанію», - заявила прес-служба.

 

У команді Арбузова закликають журналістів «керуватися не емоціями, а принципами неупередженості, об'єктивної подачі інформації та перевірки фактажу», «спиратися у своїх оцінках виключно на факти, а не на емоційне та упереджене ставлення до того чи іншого політика».

 

Представники пана Арбузова також зазначили, що «в демократичних країнах позов до суду за наклеп - поширена практика», однак в Україні це складно зробити, оскільки більшість інтернет-видань не зареєстровані та не вважаються ЗМІ.

 

Окрім цього прес-служба першого віце-прем'єра запевнила, що відкрита до діалогу з представниками ЗМІ та завжди готова надавати необхідну інформацією, якої потребують журналісти: «Потрібно лише звернутися до нас під час підготовки матеріалу - ми завжди повідомимо свою позицію. Ми з повагою ставимося до усіх без виключення представників ЗМІ і нам вбачається, що маємо право на таке ж ставлення у відповідь. Сподіваємось, надалі це буде відображатися у більш фаховому підході окремих журналістів при підготовці своїх матеріалів, а перекручення фактів та використання чуток - відійдуть у минуле».

 

Нагадаємо, редакція «Української правди» заявила, що готує заяву до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда». На думку редакції, перевірка та подальше розслідування дозволить з'ясувати, чи причетні провладні сили до появи двійників «Української правди». «Не важливо, хто саме замовив та фінансує ці операції - Медведчук, Клюєв, Льовочкін, Арбузов, Захарченко, Сівкович, Фірташ чи Курченко. Мало цікавить, хто саме виконує такі "завдання". Факт, що все це має місце за повної бездіяльності влади», - наголосила редакція.

 

Згодом «Українська правда» опублікувала матеріал про причетність людей Арбузова до дезінформації та злому пошти журналістів, а також про наклеп на адресу журналістів  «Української правди».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY