detector.media
08.09.2013 17:56
Звільнили головного редактора «Газеты.Ру»
Звільнили головного редактора «Газеты.Ру»

Головний редактор інтернет-видання «Газета.ру» Світлана Лолаєва залишила свою посаду. Про це з посиланням на екс-головреда повідомляє «Лента.Ру».

Журналістам пані Лолаєва розповіла, що про відставку їй повідомив глава ради директорів об'єднаної компанії «Рамблер-Афіша-СУП» Олександр Мамут. На її місце буде призначено журналістку Світлану Бабаєву.

«Жодних серйозних претензій до Світлани Лолаєвої у мене немає. Ми давно шукали нового головного редактора для "Газеты.Ру", який міг би запропонувати стратегію розвитку видання, що була би співзвучна моїм уявленням про це. Я вдячний Світлані Лолаєвій за її працю і ціную її захопленість професією. Зі Світланою Бабаєвоюї ми знайомі достатню кількість часу. Упевнений, що у неї вийде вдихнути в "Газету.Ру" нове життя», - заявив «Ленте.Ру» пан Мамут.

 

Новина про звільнення пані Лолаєвої викликала дискусію у блогосфері. Так, депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга (фракція «Яблоко») Борис Вишневський пов`язує рішення про звільнення із позицією екс-головред та називає його показовим, оскільки саме сьогодні розпочалися вибори на пост мера Москви. У блозі на сайті «Эха Москвы» пан Вишневський зазначив: «На моє запитання в інтернеті, чому ж керівництво медіа-холдингу не влаштувала Світлана (з якою я особисто знайомий, і чий професіоналізм оцінюю дуже високо), колеги відповіли мені коротко: позицією. Позиція, дійсно, була. І щодо грамотного і вмілого висвітлення всіх значущих подій в російській політиці, і щодо виборыв московського мера, які "Газета.Ру" висвітлювала гранично об'єктивно і виключно професійно. Не перетворюючись на відділ виборчого штабу нікого з кандидатів, і даючи всім рівні можливості висловитися».

 

Як повідомляла  «Детектор медіа», Світлана Лолаєва стала головним редактором видання у березні цього року, змінивши на цьому посту Михайла Котова. До цього, починаючи з 2012-го, вона була заступником головного редактора. Загалом в «Газете.Ру» пані Лолаєва працювала близько п`яти років.


Новий головний редактор «Газети.ру» Світлана Бабаєва з 2000 по 2004 рік очолювала відділ політики в газеті «Известия», згодом працювала на різних посадах у газеті «Московські новини» та журналі «Профіль». Також вона є автором колонок на сайті РІА «Новости».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://lenta.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY