detector.media
27.08.2013 17:46
Переможцем Школи кінокритиків ОМКФ-2013 став Андрій Пелюховський
Переможцем Школи кінокритиків ОМКФ-2013 став Андрій Пелюховський

26 серпня стало відомо ім'я переможця Школи кінокритиків ОМКФ-2013, проекту освітньої секції Одеського міжнародного кінофестивалю, організованого спільно з Британською радою в Україні за підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Про це повідомляють організатори Школи.

 

Переможцем став український кінокритик Андрій Пелюховскій, відомий в арт-середовищі також як фотограф і організатор київської фотогалереї «Квартира 57». Він нагороджений поїздкою на Лондонський кінофестиваль, який відбудеться в жовтні. Рецензії та блоги Андрія Пелюховсього з кінофесту у Лондоні будуть розміщені в офіційному профайлі ОМКФ на платформі Live Journal і в розділі «Блоги» інтернет-видання LB.ua.

 

Переможця Школи кінокритиків ОМКФ-2013 визначила експертна група у складі кураторів проекту Марії Хрущак і Льолі Гольдштейн, арт-директора ОМКФ, кінокритика Аліка Шпилюка, арт-менеджера Британської ради в Україні Максима Ільяшенко та керівника програм і проектів Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Олесі Островської-Лютої. У визначенні переможця приймалися до уваги не тільки тексти, написані учасниками, але також активність під час занять та відгуки викладачів Школи кінокритиків.

 

Учасниками другої Школи кінокритиків, організованої в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю-2013, стали 20 молодих кінокритиків з Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Луганська і Львова.

 

Викладали в Школі кінокритиків ОМКФ-2013 відомі російські кінокритики: Марія Кувшинова і Борис Нелепо, провідний аналітик інвестфонду кіно Mayak Capital Сергій Бондарєв (Росія), контриб'ютор журналу Senses of Cinema Сериз Ховард (Австралія), британсько-німецький журналіст, оглядач журналу Screen Daily Мартін Блені (Великобританія), кінокритик, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач (Україна) та інші.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», володарем гран-прі ОМКФ-2013 за результатами глядацького голосування  став фільм російського режисера Олександра Велединського «Географ глобус пропил».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY