detector.media
22.08.2013 15:18
Канал «Мега» у новому сезоні запустить чотири унікальні проекти і серіал ВВС
Канал «Мега» у новому сезоні запустить чотири унікальні проекти і серіал ВВС

Телеканал «Мега» у новому телевізійному сезоні запустить чотири проекти різної спрямованості, які будуть вироблені на замовлення каналу. Про це 22 серпня під час чат-конференції на «Детектор медіа» сказав генеральний директор каналу Олексій Мустафін.

 

«Цього року ми запускаємо (замовляємо) чотири різні проекти різної спрямованості. Сподіваюсь, що вони будуть цікаві глядачам.», - сказав Олексій Мустафін.

 

За словами Мустафіна, один з нових проектів - це цикл «Підроблена історія». «Вже невдовзі ви зможете побачити цикл "Підроблена історія" про найгучніші містифікації та підробки в історії», - зазначив він.

 

Також на каналі планують запустити проект про українських вчених. «Зараз ми плануємо запустити у виробництво програму про українську науку. Шкода, але цей напрям майже не висвітлюється в українському телеефірі», - зауважив гендиректор каналу «Мега».

 

Третій проект, який замовляє канал і назву якого Олексій Мустафін поки що не повідомив, вимагає у продакшні якісної графіки. «У нас є проект, який вимагає дуже якісної графіки, і ми довго чекали підрядника, який би за нього взявся. Отримали кілька відмов. Зрештою знайшли. Сподіваюся, що продукт буде для українського телебачення унікальним. Подивимось. Але цей проект не про історію», - сказав пан Мустафін.

 

Щодо четвертого проекту, то у коментарі «Детектор медіа» гендиректор уточнив, що це буде докудрама.

 

Крім зазначених чотирьох проектів на каналі «Мега» планують показ ігрових стрічок. Зокрема, як повідомив Олексій Мустафін, в найближчих планах - показ серіалу виробництва ВВС Ripper Street (про лондонського Джека-Різника).

 

Гендиректор каналу «Мега» також повідомив, що канал зацікавлений у придбанні зарубіжної документальної телепродукції.  «Радив би подивитися у вересні, скажімо, "Історію людства" виробництва ВВС та "Людство. Історія кожного з нас" виробництва History. Це новий і яскравий продукт і я сам подивився його із задоволенням, попри те, що сам історик за освітою. На жаль, ми не можемо замовляти виробництво програм в необмежених обсягах. Бо маємо бюджет, а виробництво все ж таки дорожче за купівлю», - сказав Олексій Мустафін.

 

За його словами, в іноземних виробників канал цікавить насамперед якісний і цікавий продукт. «Якщо казати про яскраву картинку, технології, можливості для зйомок у віддалених місцях, бюджети, врешті-решт, то, безумовно, це насамперед британські й американські виробники. З іншого боку, наш досвід свідчить, що українська аудиторія більше цікавиться російською історією, аніж американською. А такий продукт виробляють росіяни. Найцікавіша, безумовно, історія українська, і я сподіваюся, що колись настануть часи, коли про неї вироблятимуть в таких масштабах, як зараз про російську», - зазначив генеральний директор «Меги».

 

Повну версію чату з Олексієм Мустафіним читайте незабаром на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY