detector.media
02.08.2013 11:08
Суд визнав, що «Відео інтернешнл» не має права на компенсацію від «1+1»
Суд визнав, що «Відео інтернешнл» не має права на компенсацію від «1+1»

Лондонський міжнародний третейський суд визнав, що у групи «Відео інтернешнл» (ВІ) та структуру, яким вона переуступила свої права, немає ніяких підстав на додаткову компенсацію від каналу «1+1». Про це повідомляє російський «Коммерсант».

 

Судовий спір між ВІ та «1+1» розпочався ще у 2009 році через дострокове розірвання контракту.

 

Компанія «Відео інтернешнл»  була ексклюзивним продавцем реклами на каналі, але у 2008 році «Студія 1+1» достроково розірвала договір, заявивши, що буде продавати рекламу самостійно. Відразу після цього материнська компанія звернулася в Лондонський міжнародний третейський суд, зажадавши від Central European Media Enterprises, яка на той час була власником каналу, компенсацію в $ 58,5 млн за дострокове розірвання контракту, але програла. У 2010 році канал купив підприємець Ігор Коломойський, і розгляди припинилися.

 

Однак на початку 2011 року «ВІ Пріоритет» також змінив власника. Новий власник найняв адвокатське бюро і звернувся до Господарського суду міста Києва з вимогою до «1+1» виплати компенсації у 201 млн грн (близько $ 25,5 млн). З липня по грудень минулого року «ВІ Пріоритет» встиг пройти всі інстанції українського суду, ані разу не вигравши, а в червні 2012 року Вищий господарський суд відмовив йому у праві подати скаргу до Верховного суду України.

 

Тепер, як пише видання, у суперечці поставлено крапку, прав на апеляцію у «ВІ Пріоритету» немає.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY