detector.media
24.07.2013 18:22
Прокуратура закрила справу про бездіяльність міліції під час побиття Сніцарчук та Соделя
Прокуратура закрила справу про бездіяльність міліції під час побиття Сніцарчук та Соделя

Київська прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на кореспондента 5-го каналу Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента  видання «Коммерсант-Украина» Владислава  Соделя на мітингу 18 травня. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Це рішення столична прокуратура ухвалила попри те, що раніше у провадженні самі ж слідчі визнали журналістів потерпілими.

 

У постанові про закриття справи йдеться, що хуліганські дії проти журналістів були припинені внаслідок втручання працівників міліції. Бездіяльність правоохоронців, на яку скаржились побиті журналісти, прокуратура кваліфікувала як «нерішучість»,  так у постанові зокрема йдеться: «Випадки нерішучості деяких з них можуть пояснюватися невмінням такими працівниками міліції швидко оцінити обставини подій».

 

Провадження щодо фактів службового недбальства правоохоронців прокуратура відкрила на власний розсуд, за повідомленнями у ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - також за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY