detector.media
27.06.2013 12:37
«Регіонали» не підтримати резолюцію ПАРЄ щодо побиття журналістів

ПАРЄ прийняла резолюцію «Застосування сили проти журналістів: виклик для демократії», в якій були врахована також реакція на побиття в Києві 18 травня журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя.  В той самий час депутати від Партії регіонів відмовилися поставити свої підписи під пропозиціями до резолюції ПАРЄ. Про це пише «Українська правда» з посиланням на повідомлення депутата від «Батьківщини» Володимира Ар`єва у Facebook.

 

«Зареєстрували сьогодні пропозиції для резолюції ПАРЄ "Застосування сили проти журналістів: виклик для демократії". В основу лягли події 18 травня», - повідомив Володимир Ар`єв.

 

«Підписали тільки опозиційні делегати від України. ПР не захотіла підтримувати цей документ. Але і без них підписів вистачило - нас підтримали депутати з усієї Європи», - додав депутат.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Зокрема, в Ольги Сніцарчук були розсічена губа та побиті руки. Також нападники розбили її телефон. Владислав Содель, який намагався її захистити, також отримав ушкодження. Заступник генерального прокурора Анатолій Пришко повідомив, що у справі нападу на журналістів 18 травня судитимуть чотирьох осіб. Розгляд справи за обвинуваченням 20-літнього мешканця Білої Церкви Вадима Титушка у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя на мітингу 18 травня розпочнеться 1 липня.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY