detector.media
11.06.2013 11:38
Фільм «Істальгія» отримав нагороду від Studio Hamburg у Німеччині
Фільм «Істальгія» отримав нагороду від Studio Hamburg у Німеччині

Нагорода у номінації «Кращий продюсер» від Studio Hamburg стала черговою перемогою для знімальної групи україно-сербсько-німецького фільму «Істальгія» режисерки Дар'ї Онищенко, повідомляє прес-служба компанії «435 Films».

 

У номінації перемогли Сімон Амбергер та Рафаель Паренте (компанія NEUESUPER), які є продюсерами картини разом з Анною Паленчук та Марією Говорухою, продюсерами української компанії «435 Films». Вручала нагороду німецька актриса Ульріке Фолькертс. Фахівці Studio Hamburg відмітили індивідуальність візуального ряду та музичного супроводження кожної з історій та водночас цілісність і особливий характер картини.

 

Сімон Амбергер, один з німецьких продюсерів стрічки, 30 травня презентував фільм «Істальгія» у кінотеатрі «Київ» в рамках старту українського прокату стрічки. На великих екранах фільм пройде у 13 містах України: Києві, Дніпропетровську, Одесі, Львові, Харкові, Тернополі, Володимирі-Волинському, Запоріжжі, Трускавці, Херсоні, Севастополі, Золочеві та Рівно.  

 

Як повідомляла «Детектор медіа», стрічка «Істальгія» оповідає історію емігрантки, яка живе в Німеччині та сумує за своїм сином. Сюжет фільму розгортається в Україні, Сербії та Німеччині. У його центрі - конфлікт між старшим і молодшим поколіннями, перше з яких обрало еміграцію, а друге стоїть перед складним вибором - поїхати чи залишитись. Фільм є дотепним і зворушливим водночас, а драми його героїв близькі простим киянам і європейцям. У стрічці звучить саундтрек гурту «Бумбокс» з текстами англійською та українською мовою.

 

«Істальгія» - дебютна робота режиссера Дар'ї Онищенко, у підготовці сценарію їй допомагав європейський драматург Мирослав Мандіч. У фільмі знімалися володар «Оскара» Карл Маркович (Сербія), українські актори Олексій Горбунов та Ніна Ніжерадзе, а також молодий російський актор Іван Добронравов.

 

Нагадаємо, українська прем`єра «Істальгії» відбулася в рамках 42-го кінофестивалю «Молодість», де стрічка брала участь у міжнародному конкурсі повнометражних фільмів. У Києві картина не завоювала ні нагород, ні овацій критиків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY