detector.media
05.06.2013 17:28
Комітет свободи слова рекомендує парламенту ухвалити законопроект про розширення доступу до інформації
А також проект про посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 5 червня одноголосно рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект № 0947 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

Голова Комітету Микола Томенко зазначив, що цей законопроект знімає багато неузгодженостей в реалізації Закону «Про інформацію». «Він забороняє включення до генеральних планів інформації з обмеженим доступом, забезпечує відкритий доступ до протоколів сесій міських рад, рішень та висновків їх постійних комісій, посилює заборону обмежувати доступ до інформації про розпорядження комунальним майном і бюджетними коштами органами місцевого самоврядування та багато іншого», - сказав він.

 

Нагадаємо, нещодавно громадськість закликала парламент якнайшвидше ухвалити закон, який удосконалить доступ до інформації.

 

Також Комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект № 0942 «Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі)», автором якого є народний депутат Олена Кондратюк.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY