detector.media
05.06.2013 16:53
ZIK оскаржить анулювання ліцензії Radiolife
ZIK оскаржить анулювання ліцензії Radiolife

Колектив медіахолдингу ZIK оскаржуватиме в суді анулювання ліцензії Radiolife Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, а також звертатиметься в європейські правові інстанції. Про це повідомляє прес-служба медіахолдингу.

 

Журналісти медіахолдингу обурені рішенням Нацради та вважають його несправедливим та безпідставним. Відтак, вони не відкидають можливості вдатися до радикальних дій, акцій протесту.

 

«Ми не плануємо здаватися, і готові до кінця боротися за своє право на роботу. Ми лише вимагаємо справедливості, а не вибіркового ставлення у питанні видачі ліцензій національним регулятором. Незабаром ми оприлюднимо результати журналістського розслідування, в якому покажемо, як насправді і, на яких "законних" підставах Нацрада розподіляє частоти та видає ліцензії на мовлення. Зокрема, і яким чином у конкурсі на отримання частоти 107,2 у Львові торік переможцем визнали ТОВ "Бюро ідей", неформальним власником якого був впливовий екс-високопосадовець та медіамагнат», - повідомив генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов.

 

«Після цього рішення я можу говорити, що сьогодні Нацрада перетворилася на справжній репресивний орган, який перешкоджає веденню нормальної роботи незалежними медіа, - заявив пан Добродомов. - Укотре Нацрада продемонструвала своє відверто упереджене ставлення до нашої компанії, скероване на блокування розвитку незалежного медіа-холдингу. Вочевидь, комусь дуже не до душі наша принципова та безкомпромісна журналістська позиція, яку ми вже не раз демонстрували у своїх телевізійних проектах, скерованих проти корупційних та протизаконних дій владоможців. Особливо цинічним такий "подарунок" від Нацради видається напередодні Міжнародного дня журналіста, який відзначають 6 червня».

 

Нагадаємо, 5 червня Національна рада вирішила анулювати ліцензію ТОВ «Бюро ідей», яке перейшло в управління медіахолдингу ZIK, на радіомовлення з позивним Radiolife на частоті 107,2 МГц у Львові у зв'язку з відсутністю передбаченого ліцензію початку мовлення протягом року.

 

Нацрада не дослухалася прохань керівництва ZIK зважити на те, що в ТОВ «Бюро ідей» уже працевлаштовано 30 осіб, закуплена техніка, і радіо виходить в ефір з позивним Radiolife з 25 травня - це все було зроблено за дві доби, відтоді, як ZIK узяв компанію в управління (23 травня). ZIK мав намір запустити на частоті 107,2 МГц замість Radiolife «Радіо ZIK».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY