detector.media
04.06.2013 11:33
Дарка Чепак пропонує провести нараду з побитими журналістами і керівництвом правоохоронних органів
Дарка Чепак пропонує провести нараду з побитими журналістами і керівництвом правоохоронних органів
А також спробувати ще раз просвітити на тренінгах журналістів і правоохоронців, як поводитися на масових акціях

Прес-секретар Президента України Дарка Чепак запропонувала провести окремий захід, на якому обговорити ситуації з побиттям журналістів під час масових акцій, на який запросити Ольгу Сніцарчук, Владислава Соделя, керівництво правоохоронних органів, а також залучити іноземних експертів у медіасфері, представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій. Про це вона зазначила під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів (МРГ), що відбулося 3 червня.

 

Вона також запропонувала запросити на цей захід усі зацікавлені громадські організації та професійні об'єднання, а також постраждалих журналістів. «Я би пропонувала зробити окрему нараду, куди запросити міжнародних журналістів, Ольгу Сніцарчук і Влада Соделя, уповноважених осіб від правоохоронних органів», - зазначила керівник МРГ.

 

Учасники робочої групи домовилися зібрати пропозиції найближчим часом і від імені МРГ запросити міжнародних експертів.

 

Дарка Чепак повідомила, що на її адресу надійшов запит від «Детектор медіа», Інституту масової інформації і представника в Україні «Репортерів без кордонів» з вимогою запросити на засідання МРГ міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та Генпрокурора Віктора Пшонку. Прес-секретар президента підтримала ініціативи щодо співпраці представників ЗМІ із силовими структурами під час масових громадсько-політичних акцій, та відновлення тематичних тренінгів як для журналістів, так і для правоохоронців.

 

Нагадаємо, журналісти неодноразово публічно вимагали зустрічі з міністром МВС Віталієм Захарченком та Генпрокурором Віктором Пшонкою, а також проведення ефективного розслідування побиття та перешкоджання професійній діяльності журналістів, порушення кримінальної справи щодо міліціонерів, які не перешкодили побиттю журналістів тощо.

 

«Детектор медіа»

 

Фото прес-служби президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY