detector.media
27.05.2013 19:19
Фахівці з благоустрою мають довести, що намет журналістів – тимчасова споруда, – медіаюрист (ДОПОВНЕНО)
Фахівці з благоустрою мають довести, що намет журналістів – тимчасова споруда, – медіаюрист (ДОПОВНЕНО)

Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай вважає, що представник відділу контролю за благоустроєм Печерського району має довести, що тимчасовий інформаційний центр у вигляді намету журналістів під МВС є тимчасовою спорудою. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Сьогодні, 27 травня, журналістам, які працюють у центрі-наметі, намагались вручити припис. У приписі йшлося про те, що головний спеціаліст відділу контролю за благоустроєм Печерського району Вадим Султанов встановив порушення - розміщення тимчасової споруди на тротуарі. Саме тому пан Султанов «пропонує надати дозвільну документацію на встановлення такої споруди, у разі відсутності документів будуть вжиті заходи».

 

За словами Ігоря Розкладая, відповідно до правил благоустрою Києва, «тимчасова споруда - це споруда функціонального (в тому числі для здійснення підприємницької діяльності), декоративно-технологічного призначення, в тому числі мала архітектурна форма, яка виготовляється з полегшених збірних конструкцій та встановлюється без улаштування заглибленого фундаменту тощо».

 

Однак відповідно до Державного класифікатора будівель та споруд (ДК 018 - 2000 Держбуду): «Споруди - це будівельні системи, пов'язані з землею, які створені з будівельних матеріалів, напівфабрикатів, устаткування та обладнання в результаті виконання різних будівельно-монтажних робіт».

 

Також Ігор Розкладай звертає увагу на те, що в Законі України «Про благоустрій населених пунктів» є визначення «мала архітектурна форма»: «Це елемент декоративного чи іншого оснащення об'єкта благоустрою. До малих архітектурних форм належать: альтанки, павільйони, навіси; паркові арки (аркади) і колони (колонади); вуличні вази, вазони і амфори; декоративна та ігрова скульптура; вуличні меблі (лавки, лави, столи); сходи, балюстради; паркові містки; огорожі, ворота, ґрати; інформаційні стенди, дошки, вивіски; інші елементи благоустрою, визначені законодавством».

 

Читайте повне роз'яснення юриста (.doc, 28 kb).

 

Нагадаємо, журналісти - учасники руху «Стоп цензурі!» встановили тимчасовий інформаційний центр у вигляді намету під стінами Міністерства внутрішніх справ. Цьому спершу заважали представники міліції, однак потім дозволили встановити намет, який збиратиме матеріали про побиття журналістів 18 травня і контролюватиме хід виконання вимог руху.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY