detector.media
22.05.2013 11:24
Журналісти в уряді вимагали розслідувати напад на Сніцарчук. Азаров наказав позбавити їх акредитації
Журналісти в уряді вимагали розслідувати напад на Сніцарчук. Азаров наказав позбавити їх акредитації

Журналісти під час відкриття засідання Кабміну вимагали розслідувати побиття журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук під час мітингу 18 травня. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Троє журналістів розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано «Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!».

 

«Це що за концерт? Підіть із засідання», - прокоментував заяву прем'єр Микола Азаров.

 

«Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк», - додав він.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY